Szombathelyi fiatal tervezte a Forma 1-es pilóta sisakját

A szombathelyi Simon Tamás által tervezett sisakot fogja viselni a BMW-Sauber Forma-1-es csapat német versenyzője a Német Nagydíjon. Tamás személyesen adja át a sisakot Heidfeldnek.

A német versenyző hivatalos honlapja június elején hirdetett sisakfestési pályázatot, amelynek lényege volt, hogy az oldalon található program segítségével kellett megtervezni a fejvédőt.

A pályázatra 9000 munka érkezett be, Heidfeld és Jens Munser, a pilóta tervezője ezek közül a szombathelyi Simon Tamás tervét találta a legjobbnak. A honlap szerint Neidfeld azt mondta, hogy amikor a tervet meglátta, a lélegzete is elállt.

A portál megszólaltatta Simon Tamást is, aki úgy fogalmazott:

El sem hiszem, hogy én győztem. Szurkolóként hatalmas megtiszteltetés, hogy az általam tervezett sisakban fog versenyezni, nagyon örülök, hogy személyesen adhatom át neki.

Simon Tamás sisak terve

Erre egyébként július 10-én, a Német Nagydíj első napján, a Nürnburgringen lesz alkalma Tamásnak. A győztes két Gold jegyet kap a Német Nagydíj hétvégéjére, a verseny végén a sisakot elárverezik, a befolyó összeget pedig jótékony célra fordítják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport