Friss jogsival kamion elé – Életveszélyben az utas (Videóval)

GPS navigálta azt a 23 éves komlói hölgyet, aki Peugeot-jával egy alsóbbrendű úton haladt és lassítás nélkül próbált áthajtani a 86-oson, de egy bosnyák kamion elé került. Utasa válságos állapotban van.

Súlyos közlekedési baleset történt szombaton délután a 86-os úton, Nádasdnál. Egy Peugeot 206. érkezett Csákánydoroszló irányából egy alsóbbrendű úton és egy szemtanú elmondása alapján lassítás nélkül akart áthajtani a 86-oson. Egy 20 tonnányi alumíniumtörmelékkel megrakott bosznia-hercegovinai kamion Körmend felé tartott. A sofőr az utolsó pillanatban észlelte a balról érkező autót és vészfékezett, de már hiába. A teherszállító az anyósülés magasságában találta el a Peugeot és lerepítette az útról. A személyautó egy kerítésnek ütközve állt meg, egy árok felett.

Kamion elé hajtott egy személyautó Nádasdon
Kamion elé hajtott egy személyautó Nádasdon
Tánczos Mihály

Az autó huszonéves, baranyai férfi utasa azonnal elvesztette az eszméletét, nagyon súlyos fejsérülést szenvedett. Őt a tűzoltók vágták ki a roncsból és mentőhelikopter szállította kórházba. A Peugeot sofőrje, egy 23 éves komlói nő szintén súlyosan megsérült, de nem vesztette el az eszméletét. A sokktól egy ideig azt sem tudta, hol van, vagy ki a mellette ülő férfi, de később kiderült, hogy a barátjával voltak Ausztriában kirándulni és vásárolni. Feldbachból tartottak hazafelé.

Súlyos baleset Nádasdon

A sofőr az idén vehette át a jogosítványát és a tájékozódását GPS-navigáció segítette. Vélhetőleg a legrövidebb út volt beállítva a gépen, ezért irányította a navigáció alsóbbrendű útra a sofőrt, aki nem vette észre a STOP táblát és azt sem, hogy egy forgalmas főútvonalat kereszteznek. A kereszteződésben évekkel ezelőtt két csörötneki fiatal vesztette életét, hasonló körülmények között.

Nem vette észre a STOP táblát a sofőr
Nem vette észre a STOP táblát a sofőr
Tánczos Mihály

Úgy tudjuk, hibázott a kamion sofőrje is, aki könnyebben sérült. Az adott szakaszon 30 kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben és a pilóta ennek kétszeresével, 60-nal hajtott. A baleset körülményeit igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A sértetlen pótkocsit egy, a feltorlódott kamionsorból kiválasztott szlovén kamionos vontatta be egy közeli telephelyre, míg a sérült traktort a körmendi tűzoltók húzták biztonságos helyre.

Kamion elé hajtott egy személyautó Nádasdon
Az anyósülésen ülő huszonéves férfit mentőhelikopter vitte kórházba
Tánczos Mihály

Több nádasdi lakos is jelezte a helyszínen a nyugat.hu-nak, hogy örülnének, ha fekvőrendőr, vagy figyelemfelkeltő felfestés kerülne az alsóbbrendű útra, ahonnan rendszeresen érkeznek külföldiek is, akiket szintén GPS navigál. Két hete egy osztrák autós karambolozott, de neki szerencséje volt, személyautóval akadt össze, nem kamionnal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Új autóval szenvedett halálos balesetet a 23 éves lány (Frissítve!)

Néhány órával korábban vásárolt autóval szenvedett halálos balesetet egy 23 éves lány Szombathely Petőfi-telepnél. Áttért a szemközti sávba és szlovák kamionnal ütközött.

Egy hetes jogsival a vonat alá – Megúszták a fiatalok!

Három tizenéves ült abban a Suzuki Alto-ban, amely Bögöt és Csénye között lefulladt a sínen. Az egyikőjük még ki tudott ugrani az autóból, ketten viszont még bent ültek, amikor az érkező InterCity 68 kilométeres sebességgel ütközött a járművel.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló