Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csaknem megismétlődött a tragédia - Frontális karambol a 88-as úton

Kocsisor előzésébe kezdett a hírhedt Sárvár előtti dombnál egy férfi a 88-as úton, de visszatérni már nem tudott, frontálisan ütközött a szembejövőkkel. A vétlen autó utasai súlyosan megsérültek. Az okozó napokkal ezelőtt kapta vissza a szervizből karambolos autóját.

A szokásos hely

Késő délután érkezett bejelentés egy hármas balesetről, a bejelentő azt is elmondta, hogy az egyik sofőr beszorult az autóba. A tűzoltóságon egyszerű volt meghatározni a baleset koordinátáit: a

88-as úton, a szokásos helyre

kellett vonulniuk a lánglovagoknak. Nyolc napja is akadt itt dolguk, pontosabban negyven méterrel arrébb. Abban a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek. A törmelékek és a feltúrt árok még jól kivehetők. Nem sok híja volt azonban, hogy újabb áldozatot követeljen az útszakasz. Kísértetiesen ugyanaz történt kedden délután, mint bő egy héttel korábban.

Elöl az egy héttel korábbi halálos baleset nyomai, hátul a mostani baleset mentési munkálatai
Elöl az egy héttel korábbi halálos baleset nyomai, hátul a mostani baleset mentési munkálatai
Tánczos Mihály

Láttam, hogy ütközni fog

A karambolban alig sérült Opel Astra sárvári pilótája és felesége feszülten mesélték, hogyan történt a baleset.

-

A karácsonyi bevásárlásunkat intéztük Szombathelyen és nyugodt tempóban autóztunk hazafelé a nedves úton. Előttünk egy Transporter haladt. Amikor a dombhoz értünk láttam, hogy egy autó elkezdi előzni a mögöttünk haladó járműveket. Még megjegyeztem, hogy ez nem szerencsés, mert nem lehet látni, ha valami a szemközti sávból érkezik az emelkedőn, de ekkor már láttam, hogy jön szembe egy autó, a minket előző kocsi viszont még belement a Transporter előzésébe is. Tudtam, hogy ütközni fognak. Beletapostam a fékbe és lehúztam az autót az árokpartra. Hatalmasat csattantak és a megpördülő autó megcsapta a mi kocsink elejét. Üvöltöttem, káromkodtam

– emlékezett vissza a karambolra a sofőr. –

Kiugrottam és szaladtam a vétlen autóhoz, amely az árokba vágódott. Egy középkorú férfi beszorult a vezetőülésbe. A lába nagyon csúnyán megsérült, nyílt törése volt. A felesége ki tudott szállni. Közben a vétkes is kiszállt a rommá tört Citroen Saxo-ból és az úton sántikált. Az autóját sajnálta, azt mondta, hogy pár napja kapta vissza a szervízből, ahol az előző karambolja miatt volt bent.

A szabálytalan előzés vége
A szabálytalan előzés vége
Tánczos Mihály

Lezárt 88-as

A rendőrség a teljes 88-as utat lezárta a helyszínelés idejére, így csak kerülővel lehetett eljutni Sárvárra a 86-os útról. Időközben az eső is megeredt és az útra kifolyt olaj elkezdett lefelé csordogálni az úton. A roncsok eltávolítása után a Közút munkatársai a tűzoltókkal együtt megtisztították az aszfaltot a szennyeződéstől.

A vétkes könnyű sérülésekkel megúszta

A tűzoltók által a Suzukiból kivágott sárvári sofőr és utasa súlyos sérüléseket szenvedett, a záróvonalat figyelmen kívül hagyó Citroen 28 éves szombathelyi pilótája könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet. Mindenki használta a biztonsági övét. A Suzuki és a sok tuningelemmel megspékelt Citroen totálkáros lett, az Opel Astrának a bal eleje sérült. A rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

A vétlen sofőr járműve
A vétlen sofőr járműve
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra