Halmágyi Miklósra, a Vas Népe volt főszerkesztőjére cserélte a városi tévé igazgatóját a szombathelyi ellenzék

A városi közgyűlésben megszavazták a Savaria Fórum újraindítását is. Objektív sajtót szeretnének.

Késő délután, a mai forradalmi közgyűlés egyik A FORDULAT: lesöpörte a porondról a Fideszt a szombathelyi ellenzék 2019. February 28. 10:08 fontos vitapontja lett, hogy a többségbe került szombathelyi ellenzék új, független és objektív városi lapot akar indítani.

Az ok, hogy a városi tévében az ellenzéki képviselők évek óta nem szerepelhetnek, ezért is javasolták, így a választások elején, hogy hívják vissza Lovass Tibort, a Médiaközpont vezetőjét. A helyére pedig a Vas Népe volt igazgatóját, Halmágyi Miklóst nevezzék ki, méghozzá két évre.

Kázmér Judit, balra Mehlhoffer Tamás, jobbra Halmágyi Miklós, a Vas Népe korábbi vezetői, ma már egyikük sem dolgozik a cégnél
Bonyhádi Zoltán

Nemény András szerint ugyanis Halmágyi függetlensége nem kérdőjelezhető meg, ahogyan Lovass Tiboré sem, de Lovassnak nem sikerült objektívnek lennie. Egyébként csak a vezetéstől váltanák le, Lovass munkaviszonya megmaradna a Médiaközpontnál.

Ágh Ernő (Fidesz) viszont attól rettegett ezen a február végi közgyűlési délutánon, hogy így bevándorláspárti politikusok kezébe kerülhet a városi média, pont egy önkormányzati kampány elején.

Másrészt egy új városi hetilap 27 év után nincs hivatalos városi lapja Szombathelynek 2018. May 06. 07:43 elindítását is tervezi az ellenzék, nyilvánvalóan első körben a 27 év után kinyírt Savaria Fórum újraélesztése lenne a tét.

A Fidesz ellenlépése: Hende Csaba elindult Szombathelyre, hogy rendet tegyen

Nem hivatalos információk szerint azért van a hosszú szünet, mert értesítették Hende Csabát a történtekről, aki el is indult Szombathelyre. Az ülésteremből egyébként kizavartak mindenkit, lekapcsolták a villanyt és bezárták az ajtót. Kéri, hogy vegyék le a fűtést, mert meleg van. És új napirendet kér nyomtatásban, mert nem tudják követni az eseményeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

27 év után nincs hivatalos városi lapja Szombathelynek

Január 1-től nincs Savaria Fórum, a városvezetés nem is foglalkozik vele.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet