Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Halmágyi Miklósra, a Vas Népe volt főszerkesztőjére cserélte a városi tévé igazgatóját a szombathelyi ellenzék

A városi közgyűlésben megszavazták a Savaria Fórum újraindítását is. Objektív sajtót szeretnének.

Késő délután, a mai forradalmi közgyűlés egyik A FORDULAT: lesöpörte a porondról a Fideszt a szombathelyi ellenzék 2019. February 28. 10:08 fontos vitapontja lett, hogy a többségbe került szombathelyi ellenzék új, független és objektív városi lapot akar indítani.

Az ok, hogy a városi tévében az ellenzéki képviselők évek óta nem szerepelhetnek, ezért is javasolták, így a választások elején, hogy hívják vissza Lovass Tibort, a Médiaközpont vezetőjét. A helyére pedig a Vas Népe volt igazgatóját, Halmágyi Miklóst nevezzék ki, méghozzá két évre.

Kázmér Judit, balra Mehlhoffer Tamás, jobbra Halmágyi Miklós, a Vas Népe korábbi vezetői, ma már egyikük sem dolgozik a cégnél
Bonyhádi Zoltán

Nemény András szerint ugyanis Halmágyi függetlensége nem kérdőjelezhető meg, ahogyan Lovass Tiboré sem, de Lovassnak nem sikerült objektívnek lennie. Egyébként csak a vezetéstől váltanák le, Lovass munkaviszonya megmaradna a Médiaközpontnál.

Ágh Ernő (Fidesz) viszont attól rettegett ezen a február végi közgyűlési délutánon, hogy így bevándorláspárti politikusok kezébe kerülhet a városi média, pont egy önkormányzati kampány elején.

Másrészt egy új városi hetilap 27 év után nincs hivatalos városi lapja Szombathelynek 2018. May 06. 07:43 elindítását is tervezi az ellenzék, nyilvánvalóan első körben a 27 év után kinyírt Savaria Fórum újraélesztése lenne a tét.

A Fidesz ellenlépése: Hende Csaba elindult Szombathelyre, hogy rendet tegyen

Nem hivatalos információk szerint azért van a hosszú szünet, mert értesítették Hende Csabát a történtekről, aki el is indult Szombathelyre. Az ülésteremből egyébként kizavartak mindenkit, lekapcsolták a villanyt és bezárták az ajtót. Kéri, hogy vegyék le a fűtést, mert meleg van. És új napirendet kér nyomtatásban, mert nem tudják követni az eseményeket.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

27 év után nincs hivatalos városi lapja Szombathelynek

Január 1-től nincs Savaria Fórum, a városvezetés nem is foglalkozik vele.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra