11 fok van a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola egyes tantermeiben

A téli szünetben radiátorszelepeket cseréltek az iskolában, és ez lett az eredménye.

A Váci Mihály Általános Iskola előtt Németh Lászlóné, a szülői munkaközösség tagja várt minket kedd reggel nyolc órakor. Fel van háborodva, mint mondja, az iskolában 11 fok van a tantermek jó részében.

Nincs fűtés a Váci Mihály iskolában
A szülői munkaközösség tagja az iskola előtt.
Mészáros D. Zsolt

Az iskolát a Szombathelyi Távhő fűti. Az iskolában a téli szünet alatt radiátort cseréltek, Németh Lászlóné úgy tudja, a rendszert most légteleníteni kellene, ennek hiányában nincs most fűtés. Az ő gyermeke harmadik osztályos, nehezen tudja megoldani az otthoni felügyeletét, több szülő viszont nem engedte iskolába a gyereket.

Mutatott néhány képet, amin látszik, hogy

a gyerekek kabátban, sapkában vannak az osztályteremben.

Németh Lászlóné azt mondja, az iskola vezetése megpróbálja megoldani a helyzetet, többször egyeztettek a tankerülettel is.

Nincs fűtés a Váci Mihály iskolában
Kabátban, sapkában a gyerekek.
Németh Lászlóné / olvasó

A tankerület szerint egy-két nap, és meleg lesz

A Szombathelyi Tankerületi Központtól is megtudtuk, hogy a téli szünetben radiátorszelepeket cseréltek az iskola épületében, emiatt a fűtési rendszert légteleníteni kell.

Folyamatosan dolgoznak azon, hogy a lehető legrövidebb idő, várhatóan egy-két nap alatt megoldódjon a probléma.

Hozzátették, az iskola épületének egy részében van csak hideg, az intézményvezető az oktatás átszervezésével kezeli a helyzetet.

Az igazgató nem örülne, ha rendkívüli iskolai szünetet kellene elrendelni

Az épületbe nem mehettünk be, később viszont telefonon elértük Németh Gábor igazgatót. Az intézményvezető megerősítette a tankerülettől kapott információkat. Hozzátette, a tankerület karbantartó csoportja dolgozik az ügyön.

Nincs fűtés a Váci Mihály iskolában
Kabátban, sapkában a gyerekek.
Németh Lászlóné / olvasó

Hétfő délután egyébként meg is jelentek az iskolában a szakemberek, később elkezdtek melegedni a radiátorok, de aztán újra kihűltek.

Mint mondja, vannak olyan termek, ahol 18 fok van, de van, ahol csak 10-11 fok. Hétfő óta költöztetik az osztályokat a melegebb tantermekbe, de

nincs annyi üres, fűtött terem, amennyire szükség lenne.

Kérdésünkre elmondta, valóban maradtak otthon gyerekek a hideg miatt, de csak az alsó tagozatból, és nem számottevő a hiányzás.

Bíznak abban, hogy egy-két napon belül valóban kijavítják a hibát. Az igazgató hozzátette, senkinek sem lenne jó, ha rendkívüli tanítási szünetet kellene elrendelni az iskolában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet