Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fűzfa Balázs is méltatlannak tartja Demeter ámokfutását

„Mélységesen szégyellem, hogy bárki, bármikor ebben az országban így beszélhet.” - írja szombathelyi tanár.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy vihart kavart Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón 2020. November 29. 06:48 Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum erdélyi származású főigazgatójának, „a magyar könyvszakma és irodalmi közgyűjtemények integrált fejlesztéséért” felelős miniszteri biztosnak az Origó hírportálon Sor(o)s címmel megjelent írása, amit azóta már vissza is vont Demeter Szilárd visszavonja nagy vihar kiváltott publicisztikáját 2020. November 29. 13:38 , de ez nem teszi meg nem történtté a leírtakat.

Fűzfa Balázs, az ELTE SEK irodalomtörténésze Facebook oldalán mondta el cseppet sem hízelgő, elkeseredett véleményét:

„Szégyellem magam, hogy szeretett irodalomtörténészi és magyartanári szakmám egyik legfontosabb intézménye, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, több fontos projektben velem együttműködő kedves Kolléganőim és Kollégáim "főnöke", kiváló elődeinek méltatlan utóda megalázta a saját munkatársait, továbbá a magyar irodalom minden alkotóját, tanárát, olvasóját, mindannyiunkat, akiknek közünk van Berzsenyihez, Vörösmartyhoz, Petőfihez, Aranyhoz, Adyhoz, József Attilához, Radnótihoz, Weöreshöz, Esterházyhoz, Kertész Imréhez, Parti Nagy Lajoshoz, egyáltalán: a szavakba rejtett emberi méltósághoz. Tiltakozom az aljas és uszító szavak mindegyike ellen egyenként és mondatokba foglalt összességük ellen egyaránt. Mélységesen szégyellem, hogy bárki, bármikor ebben az országban így beszélhet.”

Szégyellem magam, hogy szeretett irodalomtörténészi és magyartanári szakmám egyik legfontosabb intézménye, a Petőfi...

Közzétette: Fűzfa Balázs – 2020. november 29., vasárnap
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra