Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Garázdaság, zaklatás, sikkasztás, önbíráskodás, lopás Sárváron és Bőben: 4 év 1 hónap

A Szombathelyi Törvényszék, mint másodfokú bíróság nyilvános ülésen helybenhagyta a Sárvári Járásbíróság ítéletét.

A vádlott több vagyon elleni bűncselekményt követett el. Így például 2017. szeptember 18-án 1 óra körül, egy jogtalanul használt Audival egy sárvári családi házhoz ment, ahol az udvarra a kerítésen átmászva - a sértett tudta és beleegyezése nélkül - bement, és az udvaron elhelyezett különböző alkatrészeket (akkumulátor, kipufogódob, generátor, motorolaj, kuplungtárcsa) vitte ki és helyezte el az utcán leállított személygépkocsiba, jogtalanul eltulajdonítva azokat. A vádlott bűncselekményével összesen 279.000 forint lopási kárt okozott a sértettnek, amely azonban a vádlott tettenérése, majd az eltulajdonított dolgok lefoglalása, valamint a sértett részére történő kiadása útján megtérült - közölte a Szombathelyi Törvényszék szerdán.

Egy másik alkalommal 2018. december 11-ét megelőző – pontosabban meg nem határozható – időben egy bői vendégházban szállt meg, majd a vendégházból való távozásakor a vendégház pincéjéből jogtalanul eltulajdonított egy 2.500 forint értékű elemlámpát, valamint az udvarról egy 9.500 forint értékű, Rába 15 márkájú kistraktorhoz tartozó akkumulátort. Az akkumulátort a vádlott 2.520 forintért értékesítette. A lopással okozott kár 12.000 forint, amely nem térült meg.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

A másodfokú bíróság a fellebbezéseket nem találta megalapozottnak, a törvényszék indoklása szerint a Sárvári Járásbíróság által kiszabott büntetés tettarányos, annak sem a súlyosítása, sem az enyhítése nem volt indokolt.

A Szombathelyi Törvényszék, mint másodfokú bíróság nyilvános ülésen helybenhagyta a Sárvári Járásbíróság ítéletét.

A Sárvári Járásbíróság a 2020. november 24-én kihirdetett ítéletével összesen 22 rendbeli bűncselekményben (lopás, egyedi azonosító jellel visszaélés, garázdaság, zaklatás, sikkasztás, önbíráskodás) mondta ki a büntetett előéletű vádlott bűnösségét. Halmazati büntetésül 4 év 1 hónap börtönbüntetésre, 180.000 forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá elrendelte egy korábbi 1 év 6 hónap börtönbüntetés utólagos végrehajtását. A bíróság a vádlottal szemben vagyonelkobzást is elrendelt, valamint kötelezte a sértettek részére kártérítés megfizetésére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra