Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elmarad a szombathelyi gólyatábor - Sopron nem adott sem pénzt, sem engedélyt?

Úgy tűnik, elmarad a szokásos egyetemista happening, az okokról pedig bővebben a hajtás után.

Információink szerint a Sopron és Szombathely közt, a Savaria Egyetemi Központ függetlenedése miatt kialakult belviszály áldozata lett a szombathelyi gólyatábor. Meg nem erősített információink szerint először pénzhiányra hivatkoztak, majd amikor a SEK jelezte, hogy ingyen is megtartanák a rendezvényt, akkor betiltották az egészet.

Egy pillanatkép a tavalyi gólyatáborról
Mészáros Zsolt

Az ügyben kerestük Faragó Sándor dékánt és Dinnyés Álmos kancellárt is. Előbbi nem kívánt nyilatkozni, míg a kancellártól megtudtuk, hogy az ilyen ügyekben először helyi szinten döntenek, de hozzá semmilyen kérés nem jutott el. Az ügymenetről pedig annyit mondott, hogy először mindig helyben döntenek, tehát szinte lehetetlen, hogy a gólyatábor elmaradásához a soproni központnak bármi köze lenne.

Próbáltuk elérni Pintér Zsolt kampuszigazgatót is, de e-mailes megkeresésünkre eddig nem reagált.

Az egyetemi klubban ettől függetlenül lesznek bulik, Gólyanapok, de ennek nincs köze a hivatalos gólyatáborhoz.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra