Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem sikerült az igazgatóválasztás a szombathelyi Gothárd Jenő Általános Iskolában

Egy évig megbízott igazgató vezeti majd az iskolát, jövőre újra pályáztatnak.

Az államtitkár nem támogatta egyik pályázót sem – tudtuk meg Fodor Istvántól, a Szombathelyi Tankerület igazgatójától. A Gothárd Jenő Általános Iskolában a jelenlegi igazgató megbízatásának lejárta miatt írtak pályázatot, Fodor István elmondta, két külsős (tehát jelenleg nem az iskola alkalmazottja) pályázó volt, ők időben le is adták a pályázatukat.

A beadott pályázatokat nem támogatták, megbízott igazgató irányítja az iskolát
Mészáros Zsolt

Az iskolaigazgatói pályázatokról a mostani szabályok szerint az emberi erőforrás minisztere, Balog Zoltán dönt, de a döntést leadott hatáskörben az oktatásért felelős államtitkár, Palkovics László hozza meg. Fodor hozzátette, a tankerület nem lát bele a döntési folyamatba, ők csak egy értesítést kaptak, miszerint az államtitkár nem támogatta egyik pályázót sem.

Így most egy évig megbízott igazgató vezeti majd az iskolát, akit szintén az államtitkár nevez majd ki. Jövőre pedig újra kiírják a pályázatot a Gothárd Jenő Általános Iskola igazgatói állására.

A posztra egyébként nem pályázott most sem Mándl Józsefné, jelenlegi igazgató, sem Varga Tamás, aki 2010-ig vezette az iskolát. 2010-ben az önkormányzati választások után a Fidesz-többségű közgyűlés távolította el Vargát, az akkor kiírt pályázatot Mándl Józsefné nyerte, aki 2016-ban nyugállományba vonul.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet