Grazban egy 14 éves lány akart „hitetleneket” gyilkolni

Az Iszlám Állam propagandaanyagait is megtalálták nála.

A grazi rendőrség letartóztatott egy terrortámadásra készülő 14 éves, montenegrói lányt – írja a hvg.hu az Euronews nyomán. A lány lakásán megtalálták az Iszlám Állam propagandaanyagait, valamint egy kést és egy baltát is.

A rendőrség közölte: tudomásuk szerint a lány Graz belvárosában készült késes terrortámadásra. A lányra chat- és közösségi médiás jelenlétének elemzése során bukkantak, mint potenciális támadó. A tinédzserre azonban nem maguktól figyeltek fel: eredetileg egy európai biztonsági hatóságtól kaptak tippet arra, hogy lehet egy potenciális támadó.

A rendőrség beszámolója szerint a támadás célja a „hitetlenek” elleni támadás volt. A házkutatás során lefoglaltak adathordozókat is, ezekről derült ki, hogy a lány az IS propagandaanyagai mellett tárolt olyan videókat is, amelyek a terrorszervezet összecsapásait, vagy kivégzéseket ábrázoltak.

A lány nem tett beismerő vallomást, a grazi államügyész azonban elrendelte javítóintézetbe való szállítását, hogy megakadályozzák, hogy esetleg egy újabb bűncselekményt készítsen elő.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek