Bebiztosítják a szombathelyi gyalogátkelőhelyet, ahol két lányt sodort el nemrég egy autó

Több helyen is változik a forgalmi rend Szombathelyen.

Állítólag elhallgatta a sajtó, hogy elütött egy autó két diáklányt Szombathelyen - írtuk Állítólag elhallgatta a sajtó, hogy elütött egy autó két diáklányt Szombathelyen January 19. 19:50 bő egy hónapja, január közepén. A baleset a Jókai utcában történt, a PTE szombathelyi campusa előtt. A rendőrség tájékoztatása szerint a két lány a gyalogátkelőhelyen akart átkelni, amikor egy autó elsodorta őket. Mindkét gyalogos megsérült, a rendőrség büntetőeljárást indított.

Itt történt a baleset
Mészáros D. Zsolt

Valóságos kommentháború indult az ügy miatt, többen azzal vádolták a sajtót és a rendőrséget, hogy szándékosan hallgattuk, hallgatták el a balesetet, sőt, azt is állították, hogy lefizettek bennünket. Miközben egyszerűen annyi történt, hogy a sajtót senki sem értesítette a balesetről, ami nem jelent meg a rendőrségi oldalon sem.

Meg akarják előzni a hasonló baleseteket

Pár nappal később a rendőrség ezt írta Miért nem számolt be a rendőrség a nagy internetes vihart kiváltó szombathelyi gyalogosbalesetről? January 22. 14:03 : "A baleset lakott területen belül történt, a forgalom elterelése a környező utcákon megoldható volt, a belváros forgalmában nem okozott jelentős fennakadást, amely indokolttá tették volna a police.hu oldalon történő közzétételt."

A kommentcunami azóta lecsillapodott, két héttel ezelőtt a választókerület képviselője, Szuhai Viktor bejelentette Biztonságosabbá tennék az egyik gyalogosátkelőt a szombathelyi Jókai utcában February 14. 14:38 , hogy biztonságosabbá teszik ezt a gyalogátkelőt.

A részletekről csütörtökön dönt a városi közgyűlés, a tervezetben az alábbi lépések szerepelnek:

 • A gyalogátkelőhely előtt és után 30-30 méter hosszban záróvonal festése,
 • "Gyalogátkelőhely" jelzőtáblák megismétlése a bal oldalon is az átkelő előtt, illetve a „Gyalogátkelőhely” jelzőtáblák lecserélése FNS (fluor-neon sárga) keretes kivitelű jelzőtáblákra,
 • A gyalogátkelőhely előtt mindkét forgalmi irány részére előzési tilalom bevezetése,
 • A „Gyalogátkelőhely” veszélytjelző táblák lecserélése FNS (fluor-neon sárga) keretes kivitelű jelzőtáblákra, valamint „Gyalogátkelőhely" veszélyt jelző burkolati jelek felfestése,
 • A gyalogátkelőhely előtt és után a parkolósávban a parkolás megszüntetése forgalom elől elzárt terület felfestésével (átkelő előtt 13 méter hosszban, átkelő után 7 méter hosszban),
 • A „Gyalogátkelőhely” jelzőtáblát részben takaró fa kivágása,
 • A teljes útszakaszon a „Főútvonal” jelzőtáblák levétele.
 • Sebességkorlátozás, megállni tilos

  Az önkormányzat máshol is tervezi a forgalmi rend megváltoztatását:

 • a Szabadnép utcában 30 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be
 • a Wesselényi Miklós u. 27. szám előtti útszakasz bal oldalán megtiltják a megállást
 • a Király utcában 30 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be
 • a Markusovszky kórház bejáratnál gyalogátkelőhelyet alakítanak ki
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet