Ittasságot jelzett a szonda egy szombathelyi balesetnél

"Tegnap este szurkolás közben megittam 4-6 üveg sört." Baleset tanulságokkal.

Egy Audi tartott a Haladás Sportkomplexum irányába a Bartók Béla körúton. A Gagarin úti körforgalomból kihajtva a sofőr megállt, hogy elsőbbséget adjon egy menetirány szerinti bal oldalról, az emlékmű irányából érkező gyalogosnak.

A Toyota rálökte a kijelölt gyalogátkelőhelyre a szabályosan megálló Audit
TM/Nyugat.hu

A kijelölt gyalogátkelőhelyen haladó gyalogos már majdnem belépett az álló Audi elé, amikor a személyautóba fékezés nélkül belehajtott egy Toyota pick-up. Az ütközés a vétlen sofőr autóját a zebrára lökte, de az szerencsére nem lökte fel a gyalogost.

A Toyota vezetőjénél felmerült az ittasság gyanúja
TM/Nyugat.hu

A Toyotát vezető középkorú férfivel szemben felmerült az ittasság gyanúja, őt a rendőrök előállították a kapitányságra. Az Audi vezetőjét a mentők kivizsgálásra kórházba szállították, mivel a nyakát fájlalta. A vizsgálatok után elhagyhatta a kórházat és visszatért a baleset helyszínére.

A vétlen sofőrt kivizsgálásra kórházba szállították
TM/Nyugat.hu

A rendőrök visszaszállították a Toyota vezetőjét is, aki válaszolt a kérdéseinkre.

"Engem is meglepett, hogy ittasságot jelzett a szonda. Tegnap este szurkolás közben ittam meg 4-6 üveg sört és nem gondoltam, hogy reggel ez még kimutatható – mondta a férfi. – A körforgalomból kihajtáskor máshol jártak a gondolataim, az autó küldött riasztó hangjelzést az ütközés előtt, de arra már késő volt. Nagyon sajnálom a balesetet, amit okoztam."

Gyalogátkelőhelyre lökte az Audit egy Toyota Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

Az Audi vezetője a rosszban is meglátta a jót.

"Lehet, hogy ha én nem állok meg átengedni a gyalogost, akkor az utánam érkező autó áthajtott volna rajta. Ha az autómat nem vette észre, akkor lehet, hogy a gyalogost sem látta volna. Az autó pótolható" – mondta a vétlen sofőr.

Az Audi hátsó szélvédője betörött az ütközéskor
TM/Nyugat.hu

A helyszíni szemle ideje alatt haladhatott a forgalom az érintett szakaszon.

A napokban harmadfokú hőségriadó van Szombathelyen. Megfontolandó tanács, hogy ilyenkor megfelelő mennyiségű folyadék kerüljön a szervezetbe. Az alkohol tartalmú italok nem számítanak jó választásnak, mivel az alkohol is dehidratál. Ha a mostani esethez hasonlóan valaki este nagyobb mennyiségű alkoholt iszik, akkor ügyeljen arra, hogy utána vizet is fogyasszon, illetve megfelelően egyen és ha teheti, akkor aludjon is.

A hét végéig fokozott ellenőrzés zajlik a hazai utakon, egyes útszakaszokon minden érkező jármű vezetőjének meg kell fújnia a szondát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló