Gyerekeket túlóráztattak a zánkai Erzsébet-táborokban

Olykor este tíz után is.

A Népszava információi szerint zánkai üdülőkomplexum boltjában 16-17 éves diákok is dolgoztak, akiket egy ideig napi nyolc óránál hosszabb munkavégzésre is igénybe vettek, olykor este tíz után is.

Mindkettő szabálytalan, ahogy a délutáni műszakot követő délelőtti is, miután így nem biztosított a 12 órás pihenőidő. Azért, hogy papíron minden rendben legyen – állítják az érintettek – a beosztás és a jelenléti ív eltért egymástól. Az alapítvány elhárította a lap kérdéseit, az üzemeltető kft. hetekig nem reagált rájuk, a sajtó érdeklődésének másnapján azonban nagy lett a sürgés-forgás a boltban.

Az elmúlt évben már 180 ezer gyerek üdült az Orbán-kurzus szimbólumának is nevezhető Zánkán, a 4,4 milliárdos (2022) árbevételű Erzsébet Gyermektáborok Kft. 169 alkalmazottat foglalkoztat. Plusz az idénymunkásokat: a boltban, a fagylaltozóban és az étteremben fiatalok is dolgoznak, köztük kiskorúak.

A lapot 16-17 évesek keresték meg szüleik tudtával. Elmondásukat több 18 év feletti fiatal is megerősítette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek