Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Gyermeket nevelő, részmunkaidőben dolgozó nőkön gúnyolódott az osztrák kancellár

Ha egy anya nem tud meleg ételt adni a gyerekének, menjen a McDonald’sba, ott csak 1,40 euró a hamburger - javasolta Karl Nehammer.

Kiszivárgott egy videó, amelyen Karl Nehammer kancellár azokon a nőkön gúnyolódik, akik gyereknevelés mellett nem keresnek eleget, mert részmunkaidőben dolgoznak. Az osztrák néppárt vezetője úgy fogalmazott, hogy akik nem keresnek eleget részmunkaidőben, dolgozzanak többet. Ha pedig egy anya nem tud meleg ételt adni a gyerekének, menjen a McDonald’sba, ott csak 1,40 euró a hamburger - számolt be a 24.hu .

A felvétel még szerdán szivárgott ki, de a néppárt jelezte, hogy meg lett vágva. Ugyanakkor azóta a teljes, hatperces felvétel is megjelent, és azon is ugyanaz hallható.

A néppárttal kormánykoalíciót alkotó zöldek már elhatárolódtak a kancellár kijelentéseitől. „Megdöbbentő, hogy a Néppárt feje, aki egy rengeteg kiváltságot élvező férfi, nyilvánosan gúnyolja a nőket, különösen a szegénységgel veszélyeztetett csoportokat. Az, hogy ennyi nőnek kell részmunkaidőben dolgoznia, nem másnak köszönhető, mint hogy a Néppárt évtizedek óta akadályozza a gyermekgondozási intézmények bővítését” - idézte Meri Disoski, a zöldek nőkért felelős szóvivője szavait a 444.hu.

A kancellár is reagált a mai napon, közölte: továbbra is 200 ezer betöltetlen részmunkaidős állás van az országban, és ha a kormánynak kalóriatáblázatokkal kéne szemmel tartania, eleget kap-e enni egy gyerek, vagy egészségesen etetik-e, az NDK-ban lennénk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra