Jóváhagyta a Győri Ítélőtábla a szülők büntetését, akik hagyták meghalni a gyereküket Csepregen

A tragédia 2022 márciusában történt, a szülők 18 és 16 évet kaptak.

A Győri Ítélőtábla a mai napon kihirdetett határozatában egyetértett az elsőfokú ítélettel - írta közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség. A Főügyészség javasolta az ítélőtáblának az elsőfokú ítélet jóváhagyását, mivel a kiszabott büntetéseket büntetések szükségesnek és arányosnak találták.

A tragédia 2022-ben, március elején történt a Vas megyei Csepregen. A házaspár öt gyermekükkel élt együtt, az anya a hatodik gyermekkel volt várandós.

Március 8-án rendőrök jelentek meg a csepregi háznál, aholt holtan találtak egy 2 éves kisfiút. A rendőrség büntetőeljárást indított.

Rendőrök a csepregi ház előtt 2022. március 8-án
TM/Nyugat.hu

A rendőrség "halált okozó segítségnyújtás elmulasztása" miatt indította az eljárást, majd az is kiderült, hogy a kisfiú nem bántalmazás miatt halt meg.

Elhanyagolták, bántalmazták a kisfiút

Az ítélet szerint a szülők elhanyagolták a gyermekeik gondozását. Éjszakára az idősebbeket – 5, 4, 3 és 2 évesek voltak – egy szobába zárták, ahol a fekvőhelyük egy 160x200 cm-es ágy volt, és reggelig nem engedték ki őket. A szobát nem a szükséges rendszerességgel takarították, emiatt az szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel, széklettel volt szennyezve.

A 2019 augusztusában született kisfiú testi és szellemi fejlődése egyre jobban romlott, teljes mértékben kiszolgáltatottá vált a szüleinek. Gyakran az ágyról leesve az éjszakát ruhátlanul a padlón töltötte. A szülők egyre inkább agresszíven viselkedtek vele, bántalmazták, előfordult, hogy az anya a földön fekvő kisfiúba belerúgott.

A gyermek szilárd táplálékot fogyasztani és önállóan enni nem tudott, ennek ellenére a szülők több hónapon keresztül elmulasztották a megfelelő táplálását.

A már ülni nem tudó, legyengült gyerek gennyes tüdőgyulladást kapott, de szülei nem vitték orvoshoz, néhány nap múlva, 2022. február 7-ről 8-ra virradó éjszaka meghalt. A szülők ezt csak másnap délelőtt 10 órakor vették észre.

A Szombathelyi Törvényszék a vádlottakat bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében és 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében.

A Törvényszék az anyát 18 év, az apát 16 év fegyházbüntetésre ítélte, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatóak.

Végleges hatállyal eltiltotta őket minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülnének kapcsolatba. Szülői felügyeleti jogukat a gyermekeik vonatkozásában megszüntette.

A Győri Ítélőtábla most ezt az ítéletet hagyta jóvá, miután a vádlottak fellebbeztek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló