Egy pillanatra nem figyeltünk oda, és egy komplett lakópark kezdett el kinőni a földből Szombathelyen

Hamarosan elkészülnek a Gyöngyös-patak Lakópark vadiúj, energia-hatékony lakásai.

Tavaly írtunk legelőször arról, hogy megkezdődött a Gyöngyös-patak lakópark építése az egykori Latex helyén. Azóta eltelt közel egy év, mi pedig egyre kíváncsibban nézegettük az építkezési területet. Megkerestük tehát a lakópark értékesítési vezetőjét, Luczáti Mártont, hogy megkérdezzük, mi újság Szombathely legújabb lakóparkjával.

Ilyen lesz majd, amikor elkészül

A legjobban az érdekelt minket, hogy hol tart az építkezés. Megtudtuk, hogy minden a tervezett ütemben halad, most folynak a földszint szerkezetépítési munkálatai. Olyannyira jól haladnak, hogy a lakópark mindhárom épületébe még idén beköltözhetnek az új lakók.

A családoknak kifejezetten tetszeni fognak az új lakások

A lakóparkban mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelő lakást, amelyek mérete 43 négyzetméter és 85 négyzetméter között váltakozik

 - tudtuk meg Luczáti Mártontól. A nagyobb 2-3 hálószobás lakásokat kifejezetten a családos vevők igényeire tervezték, de találhatóak kisebb, egy hálószobás lakások is. A földszinti lakások szintén a családok figyelmét kelthetik fel, hiszen saját, akár 300 négyzetméteres kert tartozik hozzájuk. A legexkluzívabb lakások a 3. emeleten kialakított penthouse lakások, amelyek 45-60 négyzetméteres tetőkerttel büszkélkedhetnek.

Már épülnek az alapok
Garai Antal Atom

Az értékesítési vezetőtől azt is megtudtuk, hogy a lakópark tervezésénél igyekeztek minden igényre választ adni. Éppen ezért épül a lakópark a legmodernebb hőszivattyús hűtő-fűtő rendszerrel, ami amellett, hogy rendkívül gazdaságos, még környezetkímélő is.

Befektetésnek is tökéletes

A pinceszinten kialakított tárolók szintén a jövendő lakók kényelmét szolgálják. 

Az új lakások kiemelkedő befektetési lehetőséget is jelentenek, így nem véletlen, hogy sok vevő befektetési céllal vásárol lakást. Az alacsony üzemeltetési költségek és a rendezett lakókörnyezet miatt a lakásokat a piaci átlagár fölötti áron lehet majd bérbe adni.

Garai Antal Atom

A jövőbeni tulajdonosok magas hozamú befektetési lehetőséggel kalkulálhatnak. Egészen konkrétan: egy 65 négyzetméteres két hálószobás emeleti lakást 23 millió forintért tárolóval és parkolóhellyel együtt meg lehet vásárolni. 

Egy ilyen lakást várhatóan akár havi 125.000 forintért, azaz évi 1,5 millió forintért lehet majd bérbe adni. Ez 6,5 százalékos befektetési hozamot jelent, ami kiemelkedő befektetési lehetőségnek számít lakás bérbeadásnál.

 - árulta el Luczáti Márton.

Garai Antal Atom

Még el sem készültek a lakások, de már most óriási a kereslet Az építkezés elindítása után szinte azonnal, rendkívüli módon megnőtt az érdeklődők száma. 

Egyértelműen azt gondoljuk, hogy Szombathelyen van igény a kiemelkedő minőségű lakásokra. Jelenleg az első ütemben megépülő lakások felét már értékesítettük.

Garai Antal Atom

Mivel ilyen nagy igény mutatkozik a lakópark iránt, már tervezik a Gyöngyös-patak Lakópark második ütemét. A második ütemben négy további „A” kategóriás energiahatékonyságú épület felépítését tervezik, amelyekben 68 lakás kerül majd kialakításra.

Közel a természethez és a belvároshoz is

Luczáti Márton szerint a lakópark vonzereje a kiváló elhelyezkedésben, az egyedi lakókörnyezetben és a modern kivitelezési megoldásokban rejlik. 

Több vevő is kihasználja a lehetőséget, hogy még most lefoglalja a kiszemelt lakást és így bele tud szólni az épülő lakás végleges kialakításába. Minden vevőnkkel külön egyeztetjük az egyedi igényeket és a lakás végleges alaprajzát

 - mondta.

Garai Antal Atom

A Gyöngyös-patak Lakópark egy biztonságos, körülkerített lakókörnyezet lesz. Ezen a lezárt területén belül még a lakásokhoz tartozó parkolóhelyeket is kialakítanak majd, tehát nem kell attól félnünk, hogy messzire kell gyalogolnunk a kocsinkért.

Pénzügyi megoldásokban is segítséget nyújtanak

A vevőinknek segítséget tudunk nyújtani a hitelügyintézésben is. A fizetési ütemezést úgy alakítjuk ki, hogy az a vevő banki finanszírozásával és a CSOK támogatás igénybevételével összhangban legyen

 - válaszolta a kérdésünkre a lakópark értékesítési vezetője.

Garai Antal Atom

A lakóhelyek tehát hamarosan elkészülnek, és az is elképzelhető, hogy mire az utolsó ecsetvonás is megszárad a falakon, már rég elkeltek a lakások. A Gyöngyös-patak Lakóparkról további információkat ezen a linken olvashatnak:  www.elado-lakas-szombathely.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

(X)