Gyurcsány: a magyar kormány elárulja Magyarország érdekeit

Évértékelőt tartott a Demokratikus Koalíció elnöke.

„2023 a világnak nehéz, Magyarországnak pedig régóta a legpocsékabb éve volt” – ezekkel a szavakkal kezdte huszadik évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szombat délelőtt - írja a Telex.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Megbillent a világrend a DK elnöke szerint, és ennek okait másként látja a kormány és a demokraták tábora. „Mást gondolunk Oroszországról, Ukrajnáról, az USA-ról, az Európai Unióról és Kínáról.” Gyurcsány helyesnek tartja, ha a kormányfő ebben a felborult rendben lavírozni próbál, de „a fifikás manőverezés nem lehet árulás”. Márpedig a DK elnöke azt állítja: Orbán elárulta a magyar történelmet, 1956-ot, az ország szövetségeseit és a magyar embereket.

„Orbán Viktor nem fifikás, nem dörzsölt, mint az általa sokszor hivatkozott magyar legény, hanem árulója a magyar érdekeknek.”

Gyurcsány szerint talán az egyetlen, amiben egyetértenek, az az, hogy a Hamász támadása után Izraelnek joga van megvédenie magát, még akkor is, ha nem tetszik neki, amit mostanában lát a gázai övezetben.

A DK elnöke szerint kétféle világkép csap össze most, az egyik keresztény Magyarországot szeretne, ez lenne a Fidesz, a másik pedig polgári Magyarországot, ami szerinte az ellenzék ajánlata - mondta a 24.hu tudósítása szerint.

Gyurcsány Ferenc szerint Sulyok Tamás nem lehet a magyar köztársaság elnöke, mert nem csak elfogadja ezt a hatalmi rendszert, de az Alkotmánybíróság elnökeként aktívan segített is a fenntartásában.

Szerinte Sulyok ezért nem tudja ellátni alkotmányos feladatát, a nemzet egységének kifejezését. Szerinte a nép már csak azért sem akarhatja őt a jelöltjének, mert a legszűkebb eliten túl tegnapig azt sem tudta senki, hogy van ilyen nevű ember.

A volt miniszterelnök jelezte: Sulyok Tamást megválasztása esetén nem köztársasági elnökként, hanem Orbán Viktor beosztottjaként fogják kezelni.

Szerinte aki úgy akar megküzdeni a kormánnyal, hogy közben az ellenzékkel is harcol, az a vereséget készíti elő. Úgy vélte, akik a demokratikus versenyzés szabályait kérik rajtuk számon egy nem demokratikus rendszerben, azok fakarddal a kezükben akarják őket beküldeni az arénába és a politikai halálba.

„Orbán pedofilhálózatának becstelensége mocskossá tette az orbáni rendszer egészét” – mondta Gyurcsány a kegyelmi ügyről. Szerinte viszont a miniszterelnök a becstelenség elsőszámú vezetője, ezért végleg elvesztette jogát arra, hogy az ország vezetőjének tekintsék.

Egyszemélyi hatalommal egyszemélyi felelősség jár. Aki ura a sikernek, az felelőse a bukásnak is – mondta. Hozzátette: Orbán Viktor az első magyar pedofilbarát miniszterelnökként vonul be a történelembe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet