Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha épp úgy gondolná, Svájcban letelepedhet

Mégsem korlátozzák Svájcban az európai uniós állampolgárok letelepedését.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Svájcban vasárnap tartották a népszavazást, ahol az egyik kérdés arról szólt, korlátozzák-e az országban az európai uniós állampolgárok letelepedését és munkavállalását. A nacionalista-populista Svájci Néppárt által napirendre tűzött kérdés lényege az volt, hogy meghatározzák-e a Svájcban letelepedő és munkát vállaló EU-állampolgárok maximális létszámát. Jelenleg nagyjából 1,4 millió uniós állampolgár él a 8,6 millió lakosú Svájcban. Végül a választók 61,7 százaléka elutasította a javaslatot. A populisták javaslata szerint a munkavállalásnál, valamint a társadalombiztosítási és jóléti juttatások odaítélésekor a betelepülőkkel szemben előnyben kellett volna részesíteni azokat, akik Svájcban születtek. - írja a 444.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés