Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyetemista propaganda-hadsereget toboroz a kormány, 60 ezret fizet havonta

A nagy lehetőséget a megyei napilapok adják hírül.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Igaz, hogy a közvéleményt nem különösképpen érdekelte, de ettől még tény, hogy az utóbbi egy évben a Fidesz radikálisan átalakította az őt kiszolgáló sajtó szerkezetét.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A közszolgálatinak csúfolt, valójában vegytiszta pártérdekeket szolgáló közmédián olyan sok igazítanivaló már nincs, és tavaly november 28-én egyetlen gigantikus médiaernyő, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá terelték gyakorlatilag az össze kormánypárti, nem állami médiát is, közel félezret.

Nemsokára ki is derülhet, mit is tud a Fidesz kommunikációs halálcsillaga.

A 444.hu szúrta ki, hogy a KESMA-hoz került napilapok mindegyike – így a Vas Népe online kiadása is - megjelentette a Fúzió Ösztöndíj Program felhívását , amely egyetemista, „polgári értékeket valló fiatalokat” toboroz öt hónapra, ez év augusztusától decemberig.

A fiataloknak 60 ezer forint havi ösztöndíjat ajánlanak, és cserében „a hallgatók publikációkat, vélemény cikkeket írnak és jelentetnek meg, hallgatótársaik körében közösségszervező feladatokat látnak el, valamint rendezvények szervezésében működnek közre.”

Nem nehéz kitalálni, hogy a kormány így szeretné bevonni az írástudó egyetemistákat az önkormányzati választások kampányába, és egyáltalán, valamivel közelebb édesgetnie magához diákokat, akik csak nagyon mérsékelten rajonganak a kormánypártért.

A javasolt témák is beszédesek:

 • Az egyén szabadsága vagy a közösség érdeke fontosabb?
 • Helyettesíthető-e az atomenergia más energiaforrásokkal?
 • Hogyan látod az Európai Unió jövőjét az elkövetkezendő tíz évben?
 • Az mindenesetre furcsa, hogy nagyon gyors döntést vár a fiataloktól a pályázat kiírója. A jelentkezés határideje ugyanis 2019. július 7. éjfél

  A tendert egyébként a Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány írta ki, amelyet a szombathelyi fideszes politikus, Ágh Péter hozott létre 2012-ben.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés