Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hadházy: Magyarországon nincs abban semmi furcsa, hogy a Haladás-stadion 5 ezer millió forinttal drágább lett az eredetinél

Az LMP társelnöke azt mondta, kormányra kerülésük után nem hagyják elsikkadani az ehhez hasonló korrupciós ügyeket.

9,6 milliárd forintról indult, végült 15,2 milliárd forintnál állt meg a szombathelyi Haladás-stadion költségvetése. Ezt Németh Ákos az LMP Vas megyei elnöke mondta el kedden este egy sajtótájékoztatón. Azonban azt is hozzátette, hogy pártja örül annak, hogy ilyen szép létesítménnyel gazdagodott Szombathely, ám a túlárazott beruházás beárnyékolja örömüket. Továbbá amiatt is aggodalmukat fejezte ki, hogy még mindig nem tisztázott, ki és, hogyan fogja üzemeltetni a sportkomplexumot. Azt a távlati célt fogalmazta meg, hogy az ilyen beruházásoknál ne az legyen a cél, hogy a haveroknak kiszivattyúzza ki a kormány az állami pénzt.

Az LMP-sek örülnek az új stadionnak, annak már nem, hogy ennyibe került
Bonyhádi Zoltán

A tájékoztatón részt vett Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is. Ő azt mondta, hogy sajnos ma Magyarországon nincsen abban semmi furcsa, hogy egy beruházás 5 ezer millió forinttal drágább lesz az eredeti költségvetésnél. Ebből a pénzből 5000 egyetemi hallgató kaphatott volna ösztöndíjat, vagy 50 ezer család kaphatott volna 100 ezer forintos segítséget.

Hadházy Ákos szerint az 5 ezer millió forintot másra is lehetett volna fordítani
Bonyhádi Zoltán

A poltikus arról is beszélt, hogy nem ez az egyetlen milliárdos ügy, aminek az adófizetők a károsultjai. Hétfőn volt a Parlamentben a devizahitelesek vitanapja. Hadházy szerint 1000 milliárd forintot kerestek a devizakárosultakon a bankok, amit vissza kellene adniuk, de ezt kormányzati segítséggel megtartják a pénzintézetek.

A Szél-kormány elszámoltatná ezeket a túlárazott beruházásokat
Bonyhádi Zoltán

A kormányváltás után - vázolta a társelnök - igyekeznek a túlzott költségvetű beruházások felelőseit megtalálni és azokat felelősségre vonni. Ezen túl pedig a Szél-kormány alatt csak és kizárólag olyan beruházásokat fognak elfogadni, amiknek minden szerződése és minden melléklete nyilvánosan elérhető. Hadházy arra is kitért, hogy tisztában van vele mennyi közszolgálati dolgozónak kell cinkosnak lenni a mostani túlárazott beruházások végigvitelében, nekik azt üzente, hogy tudja milyen helyzetben vannak és nem engedhetik meg maguknak, hogy ne szolgálják ki a hatalmat. Ezért is szorgalmazzák majd a kormányváltás után, hogy vádalkut kössenek velük és ezek miatt az ügyletek miatt, nekik ne eshessen bántódásuk.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra