Ki fél jobban? - Hadházy kényszerű utcafórumot tartott Szombathelyen

Kb. 300 ezer aláírást gyűjtött eddig össze az egykori LMP-s politikus.

Még ma reggel is úgy volt a szerkesztőségi naptárban, hogy délután a városi könyvtárba megyünk tudósítani Hadházy Ákos, Ipkovich György (MSZP) és Lukács Dániel (Momentum) fórumáról.

Aztán kiderült, hogy mégsem, a könyvtár (amely eddig a kiváló kulturális programok mellett számos politikai vagy politikaközeli rendezvényt is befogadott) visszamondta az emeleti nagyterem bérletét.

Nagy Éva igazgatónő technikai okokra hivatkozott, de ezt valószínűleg még az elfogult Fidesz-hívők sem hiszik el teljes szívvel, Hadházy pedig kimondta: minden bizonnyal egy polgármesteri hivatalból érkező telefon van a háttérben.

Hadházy Ákos
Kattintson a képre a galériához
Nagy Jácint

Amiről az idősebb korosztálynak azért eszébe jut ez meg az.

A Momentum sajtóközleménye mindenesetre rossz viccnek minősíti Nyugat.hu 2015 hirdetés magnum,ad,szalag cikk + magnum,ad adverticum 2016. May 12. 11:34 azt a kifogást, hogy nem tudták a termet kitakarítani, egyben politikai mocskot emlegetnek.

A fórumot így is megtartották, a meleg könyvtár helyett az épület előtti hideg utca lett a helyszín.

Itt, néhány tucatnyi fázós érdeklődő előtt Hadházy először arról beszélt, hogy a helyszín körüli mizéria nem azt mutatja, hogy az emberek félnek, hanem hogy menyire fél a hatalom. Joggal félnek – tette hozzá - mert az EU-s ügyészség nem nézi el ezt az „egészen magas szintről szervezett korrupciót és magas szintű lopást”.

Hadházy Ákos
Kattintson a képre a galériához
Nagy Jácint

A politikus elmondta: a fórum előtt környékbeli lépcsőházakban gyűjtöttek aláírásokat. Az emberek segítőkészek voltak, és rövid idő alatt összeszedtek kb. száz darabot. Sokan segítenek a gyűjtésben, így továbbra is reális cél az egymillió darab– hangzott el.

Hadházy Ákos
Kattintson a képre a galériához
Nagy Jácint

Az aláírások száma a nyomásgyakorlás és az EU-s támogatások megmentése miatt fontos – hangzott el. 300 milliárd forintot már visszavontak a szabálytalanságok miatt, és további ezer milliárd sorsa kérdéses.

Nemény András (MSZP) hangsúlyozta: a szombathelyi időközi választás eredményei azt mutatják, a Fidesz hittel és kemény munkával legyőzhető. A jövőben egyrészt az aláírások gyűjtésén fognak dolgozni, másrészt azon, hogy Szombathely ismét demokratikus és nyitott hely legyen, ahol nem fordulhat elő a könyvtárhoz hasonló ügy.

Hadházy Ákos
Kattintson a képre a galériához
Nagy Jácint

Lukács Dániel a Momentum részéről elmesélte, hogy a párt hogyan fedezte fel a vidék hátrányos helyzetét és egyben fontosságát, és hogy indultak kétszer is megyejárásra.

Ipkovich György arra hívta fel a figyelmet, hogy törvényesség mindenki számára, pártállástól függetlenül fontos ügy.

Hadházy Ákos
Kattintson a képre a galériához
Nagy Jácint

Sajtókérdésre kiderült: az aláírások száma kb. 300 ezer körül járhat.

Az eseményről lapunk élőben is közvetített:

Nyugat.hu

Aláírásgyüjtés - Csatlakozzunk az Európai ügyészséghez Élő bejelentkezés a Berzsenyi Könyvtárnál!!!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet