Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mészáros Lőrinc csapata, az eszéki NK Osijek avatja az új szombathelyi stadiont?

Pedig a Lazio, a Hertha és a Dinamo Zagreb is szóba került.

Két napja, október 13-án, pénteken írtuk Végre! Megvan a Haladás Sportkomplexum átadásának időpontja 2017. October 13. 11:58 a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft, közleménye alapján, hogy november 8-án adják át az új szombathelyi sportkomplexumot. Nekünk is feltűnt, hogy a közleményben nem szerepelt pontos időpont és program, így az sem, hogy kivel játssza majd a Haladás az ünnepi meccset.

Balassa Péter, szombathelyi városi képviselő (Jobbik), a Haladás egykori játékosa és csapatkapitánya blogbejegyzése szerint utánanézett a részleteknek. Mint írja, azzal, hogy jegyvásárlásra buzdítják a szombathelyieket, illett volna közölni a programot, és azt is, hogy melyik csapatot látják vendégül elsőként az új stadionban.

A magyar állam egymilliárdot tolt az eszéki csapatba

Némi nyomozás után arra az eredményre jutott, hogy a a horvát bajnokság negyedik helyén álló, eszéki érkezik eszéki NK Osijek lesz a kiválasztott. Ami egyébként Mészáros Lőrinc, a magyar állami közbeszerzési pályázatok zseniális szereplőjének tulajdonában van 2016 eleje óta.

Mészáros Lőrinc, legjobb barátjával
MTI

Balassa azt is írja, hogy városi legendák szerint korábban szóba került, hogy a Lazio, a Hertha vagy a Dinamo Zagreb érkezik, utóbbi a hírek szerint ingyen is vállalta volna a nyitómeccset. De végül az Eszék lett a befutó. Megjegyzi, kétségtelen, az előbbi klubok szombathelyi vendégjátéka nagyobb rangot adott volna az első meccsnek.

Az Eszék egyébként Mészáros Lőrinc kezei között hatalmas fejlődésen ment át, egy év alatt 65 százalékkal növelte bevételeit , ehhez a magyar kormány közel egymilliárd forintos támogatása Mészárosék már nem tudják mire költeni itthon a pénzüket 2017. January 06. 16:58 is hozzájárult. A csapatvásárláskor abban is megállapodtak, hogy Mészárosék két stadiont is építenek Eszéken, egy 3500 fő befogadóképességűt az NK Osijek akadémiájának, és egy nagyobbat, 12 ezer főst a felnőtt csapatnak.

Balassa azt is írja, hogy a közleményben nem szerepel ugyan, de október végén lesz a megnyitó főpróbája. Ezen a Haladás öregfiúk mellett a magyar válogatott veteránjai próbálhatják ki az új pályát, mellettük a képviselők és szurkolók csapatai vesznek részt a minitornán. Megjegyzi, hogy a Haladás egykori csapatkapitányaként megkapta a meghívó, de kérdéses, hogy játszhat-e, ugyanis a stadionépítő cég ügyvezetője a hivatalos megnyitóig kitiltotta a stadionból.

Mészáros Lőrinc Szombathelyen

A felcsúti polgármester, gazdasági fenomén vállalkozásai jó két éve vannak jelen Szombathelyen. A ő cége újította fel a püspöki palotát Mészáros Lőrinc cégének autói ellepték Szombathelyt 2016. April 05. 08:59 , egy szombathelyi vállalkozással konzorciumban építik át a Berzsenyi teret és környékét A szombathelyi Berzsenyi téren sem spórolnak a térkövekkel 2017. September 27. 21:55 . Az övé a Vas Népe anyacége, a PLT, amiből két hónap alatt félmilliárdos nyeresége Félmilliárdot hozott Mészáros Lőrincnek a Vas Népe kiadója két hónap alatt 2017. May 30. 14:16 volt.

További kapcsolat, hogy Mészáros Lőrinc lánya, Ágnes nemrégen ment hozzá feleségül a Haladás VSE elnökéhez, Homlok Zsolthoz.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet