Mészáros Lőrinc csapata, az eszéki NK Osijek avatja az új szombathelyi stadiont?

Pedig a Lazio, a Hertha és a Dinamo Zagreb is szóba került.

Két napja, október 13-án, pénteken írtuk Végre! Megvan a Haladás Sportkomplexum átadásának időpontja 2017. October 13. 11:58 a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft, közleménye alapján, hogy november 8-án adják át az új szombathelyi sportkomplexumot. Nekünk is feltűnt, hogy a közleményben nem szerepelt pontos időpont és program, így az sem, hogy kivel játssza majd a Haladás az ünnepi meccset.

Balassa Péter, szombathelyi városi képviselő (Jobbik), a Haladás egykori játékosa és csapatkapitánya blogbejegyzése szerint utánanézett a részleteknek. Mint írja, azzal, hogy jegyvásárlásra buzdítják a szombathelyieket, illett volna közölni a programot, és azt is, hogy melyik csapatot látják vendégül elsőként az új stadionban.

A magyar állam egymilliárdot tolt az eszéki csapatba

Némi nyomozás után arra az eredményre jutott, hogy a a horvát bajnokság negyedik helyén álló, eszéki érkezik eszéki NK Osijek lesz a kiválasztott. Ami egyébként Mészáros Lőrinc, a magyar állami közbeszerzési pályázatok zseniális szereplőjének tulajdonában van 2016 eleje óta.

Mészáros Lőrinc, legjobb barátjával
MTI

Balassa azt is írja, hogy városi legendák szerint korábban szóba került, hogy a Lazio, a Hertha vagy a Dinamo Zagreb érkezik, utóbbi a hírek szerint ingyen is vállalta volna a nyitómeccset. De végül az Eszék lett a befutó. Megjegyzi, kétségtelen, az előbbi klubok szombathelyi vendégjátéka nagyobb rangot adott volna az első meccsnek.

Az Eszék egyébként Mészáros Lőrinc kezei között hatalmas fejlődésen ment át, egy év alatt 65 százalékkal növelte bevételeit , ehhez a magyar kormány közel egymilliárd forintos támogatása Mészárosék már nem tudják mire költeni itthon a pénzüket 2017. January 06. 16:58 is hozzájárult. A csapatvásárláskor abban is megállapodtak, hogy Mészárosék két stadiont is építenek Eszéken, egy 3500 fő befogadóképességűt az NK Osijek akadémiájának, és egy nagyobbat, 12 ezer főst a felnőtt csapatnak.

Balassa azt is írja, hogy a közleményben nem szerepel ugyan, de október végén lesz a megnyitó főpróbája. Ezen a Haladás öregfiúk mellett a magyar válogatott veteránjai próbálhatják ki az új pályát, mellettük a képviselők és szurkolók csapatai vesznek részt a minitornán. Megjegyzi, hogy a Haladás egykori csapatkapitányaként megkapta a meghívó, de kérdéses, hogy játszhat-e, ugyanis a stadionépítő cég ügyvezetője a hivatalos megnyitóig kitiltotta a stadionból.

Mészáros Lőrinc Szombathelyen

A felcsúti polgármester, gazdasági fenomén vállalkozásai jó két éve vannak jelen Szombathelyen. A ő cége újította fel a püspöki palotát Mészáros Lőrinc cégének autói ellepték Szombathelyt 2016. April 05. 08:59 , egy szombathelyi vállalkozással konzorciumban építik át a Berzsenyi teret és környékét A szombathelyi Berzsenyi téren sem spórolnak a térkövekkel 2017. September 27. 21:55 . Az övé a Vas Népe anyacége, a PLT, amiből két hónap alatt félmilliárdos nyeresége Félmilliárdot hozott Mészáros Lőrincnek a Vas Népe kiadója két hónap alatt 2017. May 30. 14:16 volt.

További kapcsolat, hogy Mészáros Lőrinc lánya, Ágnes nemrégen ment hozzá feleségül a Haladás VSE elnökéhez, Homlok Zsolthoz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet