Vasi munkásokat ért halálos áramütés Dabroncon?

Információink szerint két Vas megyei munkás meghalt, négy súlyosan megsérült a Veszprém megyei Dabroncon, amikor egy fém állvány nagyfeszültségű vezetékhez ért.

A rendőrség hozzánk eljuttatott közleményében az áll, hogy a Veszprém megyei Dabroncon egy csarnok építésének külső festési munkálatait végezte hat munkás. 13 óra körüli időben a mobil festőállványt egy másik pozícióba kísérelték meg áttolni. Ennek során az állvány beleütközött a közvetlen közelben húzódó magasfeszültségű vezetékbe, amitől mind a hat munkást áramütés érte, akik közül ketten a helyszínen életüket vesztették. (A nyugat.hu információi szerint nem festők, hanem bádogosok voltak a munkások.)

A sérülteket részben mentőhelikopterrel, részben mentőgépkocsin a veszprémi, a győri, illetőleg az ajkai kórházakba szállították. A helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetése vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyugat.hu úgy tudja, Vas megyei alvállalkozó végezte a munkát, a szerencsétlenül járt munkások között szombathelyi is van. Ezen értesülésünket egyelőre nem erősítették meg. A helyszínről kapott tájékoztatás alapján a magasfeszültségű vezetékre korábban fa dőlt.

Dabronc Veszprém megye nyugati határa mentén fekvő település, Vas és Zala megyék találkozásánál. A munkások egy uniós támogatással épülő csarnok fém állványzatán dolgoztak, ennek mozgatásakor ért hozzá az állvány a 22 kilovoltos vezetékhez. Hárman a klinikai halál állapotába kerültek, egyikőjüket azonban a mentők sikeresen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel Veszprémbe szállították. Az egyik munkás súlyosan megégett, őt Győrbe vitték.

Hasonló baleset videón, szerencsés kimenettel

Hasonló jellegű balesetet örökített meg korábban egy ipari kamera. A felvételt az Interneten találtuk és jól illusztrálja, mi történhetett Dabroncon. A videón látható két ember - a leírás szerint - túlélte a balesetet.


Magasfeszültség húz végig az állványon - a videó nem a dabronci esetnél készült
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra