Áramütés végzett egy segédmunkással Jákon

Egy 33 éves férfi halt meg egy családi ház felújításánál, amikor eddig tisztázatlan okból megrázta egy cserépfelhordó gép.

A nyugat.hu információja alapján egy ember meghalt, egy ember megsérült csütörtökön a késő délutáni órákban Jákon. A rendőrség megerősítette információinkat a halálesetről, de azon kívül, hogy foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás mást nem közöltek.

A cserépfelhordó gép motorját és kábeleit lefoglalta a rendőrség
Tánczos Mihály

A nyugat.hu kiderítette, hogy a 33 éves, Szombathelyen biztonsági őrként dolgozó férfi a takarításban segített volna a családi ház felújításánál. Október hatodikán Szombathelyről béreltek egyelőre meg nem nevezett személyek egy cserépfelhordó gépet, ami állítólag nem működött megfelelően a jáki helyszínen, ezért visszavitték. (Információink szerint a telepen újból kipróbálták és ekkor működött.) A kölcsönző egy másik gépet adott a megrendelőknek és ezzel már a munka egy részét elvégezték.

A délutáni órákban megkezdték a motor leszerelését. A későbbi áldozat két kézzel fogta a motort, amit előtte nem áramtalanítottak. Mellette állt ismerőse, aki ácsként dolgozott a felújításnál és bal kézzel fogta a motort. Eddig tisztázatlan okokból mindkét férfit áramütés érte. A 29 éves ács érezte az áramütést, de nem lett komolyabb baja, a 33 éves férfi viszont azonnal összeesett. Úgy tudjuk, a mentők egy órán keresztül küzdöttek az életéért, de nem tudták visszahozni.

Úgy tudjuk, a kórházból pénteken elengedett 29 éves férfi megfelelő, munkavédelmi lábbelit viselt, míg az elhunyt tornacipőben volt. A nyugat.hu beszélt az áldozat szüleivel is, akik kérték, hogy fiuk neve ne jelenjen meg. Az édesanya elmondta, hogy négy éve veszítette el a másik fiát, így hatalmas csapás volt neki, amikor kora este szaladtak hozzá, hogy menjen, mert nagy baj van. A mentők akkor még küzdöttek az egy gyermekes édesapa életéért. Az elhunyt szülei is abban az utcában laknak, ahol a baleset történt.

A rendőrség lefoglalta a cseréphordó gép motorját és kábeleit és vizsgálják, kit terhel felelősség a halálos baleset miatt. Úgy tudjuk, a házban tartózkodók semmit nem vettek észre a balesetből. Bár két televízió is működött a házban, a halálos áramütés idején semmilyen zavar nem jelentkezett a ház elektromos rendszerében.

Szeptember végén két munkás szenvedett halálos áramütést a Vas és Veszprém megye határán fekvő Dabroncon és többen súlyosan megsérültek, amikor az állványuk hozzáért a magasfeszültségű vezetékhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló