Érthetetlen tragédia a 87-es úton - meghalt a 80 év feletti sofőr

Egyelőre nem tudni, miért hajtott ki mellékútról két autó elé egy Skoda sofőrje a 87-es úton, Gyöngyösfalu közelében. A figyelmetlenség mellett elképzelhető a rosszullét is.

Szombathely felé haladt egy BMW vasárnap délután a 87-es úton, a sofőrrel utazott két kiskorú gyermeke is. Gyöngyösfalut elhagyva a horgásztónál váratlanul egy Skoda hajtott eléjük balról. A sofőr félrerántotta a kormányt és az árokparton sikerült elkerülnie az ütközést. A tükörben azonban azonnal látta, nagy baj történt. A Skoda oldalazva csúszott az úton, egy Mazda pedig az árkon áthajtva a szántóföld mellett állt meg.

Halálos baleset a 87-es úton, Gyöngyösfalu közelében
Halálos baleset a 87-es úton, Gyöngyösfalu közelében
Tánczos Mihály

A BMW vezetője éppen a mentőket hívta, amikor feltűnt egy mentőautó a kanyarban. A véletlennek köszönhetően azonnal a helyszínen volt a segítség, de hiába. A Skoda 86 éves vezetőjén már nem tudtak segíteni. A Mazda az anyósülésnél robbant bele a Skoda oldalába, majd leszaladt az útról.

Halálos baleset a 87-es úton, Gyöngyösfalu közelében
Halálos baleset a 87-es úton, Gyöngyösfalu közelében
Tánczos Mihály

Egyszerűen nem tudtam már semmit csinálni. Jobbra rántottam a kormányt, hogy védjem a lányomat, de így is ütköztünk, előbb az autóval, aztán az árokparttal. Be voltunk kötve mindketten, ezért úsztuk meg ennyivel. A lányom megsérült az övtől és sokkot kapott a karamboltól, beszállították kórházba, úgy tűnik nincs komoly baja. Nagyon sajnálom az idős urat, de egyszerűen nem tudtam semmit csinálni, ott volt előttem a kocsija

- mondta el a nyugat.hu-nak a totálkáros Mazda mellett az autó kőszegi sofőrje.

A földút végén tábla jelzi, hogy elsőbbséget kell adni
Elvakították a sofőrt a napsugarak?
Tánczos Mihály

Sem a Mazda, sem a BMW sofőrje nem tud magyarázatot adni arra, miért nem látta az érkező autókat a Skodát vezető férfi. Jók voltak a látási viszonyok, sütött a nap. Viszont akár a napsütés is elkápráztathatta a mellékúton érkező férfit, mivel majdnem "szembe ment" a nappal. Lehet, hogy figyelmetlen volt, de még azt sem lehet kizárni, hogy rosszul lett.

A BMW sofőrje gyors manőverrel előzte meg a karambolt
A BMW sofőrje gyors manőverrel előzte meg a karambolt
Tánczos Mihály

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. Az érintett szakaszon teljes útzár volt a helyszínelés idejére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló