Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elítélte a bíróság a sofőrt, aki tavaly halálos balesetet okozott a Zanati úti aluljáróban Szombathelyen

Ha használják a biztonsági övet, mindenki túléli a balesetet.

A Szombathelyi Járásbíróság 1 év 6 hónap időtartamú –2 évi próbaidőre felfüggesztett– szabadságvesztésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki a megengedett sebesség több, mint kétszeresével közlekedett, és okozott halálos balesetet – írja közleményében a Szombathelyi Törvényszék.

A balesetről készült fotónk.
Tánczos

A tavaly február 10-én történt balesetről akkor mi is beszámoltunk Halálos közlekedési baleset Szombathelyen a Zanati úton 2019. February 10. 10:37 . Egy, a belváros felé tartó Opel a Zanati úti aluljáró előtt megcsúszott, áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött a szemből érkező Daewooval. A baleset következtében a Daewoo vétlen vezetője a helyszínen életét vesztette.

Arról is írtunk Bekapcsolták-e a biztonsági övüket a Zanati úti halálos baleset elszenvedői? 2019. February 10. 20:16 , hogy a baleset résztvevői valószínűleg nem használták a biztonsági övet, ezt a bírósági ítélet indoklása alá is támasztja:

A balesetről készült fotónk
Tánczos

„A büntetlen előéletű vádlott -biztonsági öv használata nélkül 75-80 km/h sebességgel közlekedett 2019 februárjában Szombathelyen egy Opel Vectrával a Zanati út külső sávjában, ahol a baleset idején 30 km/h volt a megengedett sebesség.

Az Opel megcsúszott az eltúlzott sebesség miatt a nedves úttesten egy enyhén jobbra ívelő kanyarban, majd átsodródott a szemközti sávba, ahol 65-70 km/h sebességgel összeütközött a sértett által vezetett, szabályosan közlekedő, 38-42 km/h sebességgel haladó Daewoo Lanos személygépkocsival. Az Opel biztonságos haladási sebessége 44-47 km/h lett volna.

A balesetről készült fotónk
Tánczos

A vádlott gépkocsijával az ütközést követően a közúti aluljáró betonfalának csapódott. A sértett -aki szintén nem használta a biztonsági övét- a helyszínen elhalálozott. Amennyiben a sértett a biztonsági övet szabályszerűen használja, legfeljebb nyolc napon túl gyógyuló, súlyos testi sérüléseket szenvedett volna el.”

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra