Grand Vitara gázolhatta halálra a kerékpárost Körmendnél

Egy Suzuki Grand Vitara sofőrjét keresi a rendőrség, ő gázolhatta halálra a körmendi férfit, majd megállás nélkül elhajtott.

Frissítés 2013.10.07. A Rendőrség közleménye

A Körmendi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen személlyel szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen személy, ez idáig ismeretlen rendszámú, feltehetően Suzuki Grand Vitara típusú személygépkocsival közlekedett a 86-os számú főútvonalon Körmend felől Nádasd irányába, 2013. október 6-án 19 óra 5 perc körüli időben.

Haladása során a 86-os számú főút és Körmenden, a Hegyaljai utca kereszteződésénél az „Előzni tilos!” tábla hatálya alatt az előtte közlekedő, ismeretlen személygépkocsi előzésébe kezdett, amelynek során – a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávban – összeütközött a vele szemben közlekedő kerékpárossal. A férfi az ütközés következtében az úttestre esett és a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A közlekedési balesetet feltehetően okozó járművezető megállás nélkül távozott a helyszínről. A hatóság kéri azon személygépkocsi vezetőjének a jelentkezését, akinek járművét egy Suzuki Grand Vitara típusú gépkocsi az érintett útszakaszon megelőzte! Továbbá kéri azon személyek jelentkezését is, akik a 76-os számú főút Körmend és Zalaegerszeg, valamint a 86-os számú főút Körmend és Zalalövő közötti szakaszán 2013. október 6-án 19 óra 5 percet követően láttak olyan járművet, amelynek jobb első lámpája nem világított és a jobb első részé megrongálódott!

Helyszínelés a 86-oson
Helyszínelés a 86-oson
Tánczos Mihály

Fentiek mellett a hatóság kéri, aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hivatali munkaidőben hívja a 06-94/414-040-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs.: 8-16 óra között, P.: 8-13 óra között) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Korábban írtuk

Hosszú ideig teljes útzár mellett helyszínelt a rendőrség Körmend mellett, a 86-os főúton, a Csörnöc-híd közelében. Információink szerint 19 óra után cserbenhagyásos gázolás történt.

Cserbenhagyásos gázolás Körmend közelében a 86-os főúton
Cserbenhagyásos gázolás Körmend közelében a 86-os főúton
Tánczos Mihály

Úgy tudjuk, hogy egy férfi tartott Körmend irányába kerékpárjával, amikor eddig ismeretlen okból - feltehetőleg előzés közben - elütötte őt egy cikkünk megjelenésekor még ismeretlen jármű. A kerékpáros az óriási erejű ütközés pillanatában meghalt. Sem a gázoló, sem az esetlegesen előzött jármű nem állt meg.

A rendőrséget olyanok értesítették, akik a holttestet észlelték az egyébként forgalmas úton. Az ütközési pontnál - a körmendi bekötőútnál - három sávos az úttest a Rédics felől érkezők számára kialakított kanyarodósáv miatt, 60 kilométeres sebességkorlátozás van érvényben és záróvonal tiltja az előzést.

A rendőrség az útzárnál sok olyan ember adatát vette fel, akik szolgálhattak hasznos információval a gázolóval kapcsolatban. Úgy tudjuk, a nagy erejű ütközés miatt számos anyagmaradvány maradt a helyszínen a cserbenhagyó kocsijáról. Az összetört elejű jármű Zalaegerszeg, vagy Rédics felé hajthatott el a helyszínről.

Kérjük Olvasóinkat, hogy ha október 6-án 19 óra után Körmend környékén, a dél-nyugati határsávban, vagy Zalaegerszeg felé törött elejű, esetleg véres járművet láttak, vagy valaki ilyen járművel járt be garázsba, fészerbe, erdősávba stb., akkor haladéktalanul hívják a 107-es, vagy 112-es segélyhívót.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló