Fék nélkül kamion alá - halálos baleset Vát közelében, a 86-oson

Váratlanul áttért a szemközti sávba és szabályosan közlekedő kamionnal ütközött egy váti férfi által vezetett Mazda a 86-os úton. A sofőr azonnal meghalt.

Szombathely felé tartott a 86-os főúton egy Mazda 323 kombi, amikor a váti elkerülőt elhagyva, az egyenes úton váratlanul áttért a szemközti sávba. Az ott érkező, szabályosan közlekedő kamion pilótájának már fékezni sem volt ideje, a két jármű frontálisan ütközött.

Szabályosan közlekedő kamionnal ütközött a Mazda - meghalt a sofőr
Szabályosan közlekedő kamionnal ütközött a Mazda - meghalt a sofőr
Tánczos Mihály

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott Mazda az árokba csúszott, sofőrje, egy középkorú váti férfi azonnal meghalt. Az áruszállító sofőrje könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A Mazda kiütötte a kamion futóművét, ami hosszan felmarta az aszfaltot, az árokba csapódáskor pedig teljesen kiszakadt és a kamion alá gyűrődött. Az egyik nagyáruház áruit szállító kamionért speciális mentőt küld a cég, így később újabb teljes útzárra lehet számítani az érintett szakaszon.

A kamionnak kiszakadt a futóműve
Kiszakadt a kamion futóműve
Tánczos Mihály

A halálos baleset helyszínére érkezett Vát polgármestere is, akit egy ismerőse értesített arról, hogy falubelije halt meg. A település első embere megrendülve nézte a roncsot és próbálta megérteni, hogyan történhetett a tragédia. Az ok egyelőre nem ismert. Egy pillanatnyi figyelmetlenség mellett szóba jöhet a rosszullét is. Bár a baleset idején -4 fok körül volt a hőmérséklet és szállingózott a hó, de az aszfalt a baleset helyszínén tapasztalatunk alapján nem volt jeges.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló