Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Ezek az ország halálútjai

A legveszélyesebb a 4-es út, de 8-ason és a 86-oson is az átlagnál jóval több a baleset.

Az Index gyűjtötte össze az ország legveszélyesebb útjainak kistáját, a balesetek számai alapján. A listán nem szrepelnek az autópályák, mert, mint írták, azok teljesen más szintet képviselnek.

A listákhoz az elmúlt hat évben, azaz 2013-2018 között történt baleseteket vették alapul.

Halálos baleset a 8-ason Jánosházánál, 2018 júniusában
Tánczos Mihály

A 4-es főúton történik a legtöbb baleset

 • A lista első helyén a Budapest-Szolnok-Debrecen között haladó 4-es főút áll, itt az elmúlt hat évben 1188 baleset történt.
 • Második az 1-es Budapest-Győr-Hegyeshalom között (693),
 • harmadik a Budapesttől Miskolc felé haladó 3-as (679),
 • negyedik a 47-es (661), egy tiszántúli másodrendű főút is, amely három megyét és azok megyei jogú városait köti össze: Hajdú-Bihart, Békést és Csongrádot.
 • ötödik a Veszprém irányába tartó 8-as út (606).
 • A 86-os út a lista tizedik helyén van, hat év alatt 413 balesettel.

  Mint írják, ezek az adatok még nem adnak pontos képet, hiszen a forgalmasabb utakon több a baleset, ezért az utakat forgalomarányosan (az út hosszát is figyelembe vevő forgalmi teljesítményt alapul véve) hasonlították össze.

  Azaz megnézték a halálos baleseteket évente, átlagosan, egymillió autónak megfelelő járműre vetítve.

  A legveszélyesebb utak

  A kisebb forgalmú 6-os út (40 baleset évente) megelőzi a 4-es utat (39,4), feljebb jön a tiszántúli főút, a 47-es (37,9), és bejön a képbe a 61-es másodrendű főút is (37,3), ami Dunaföldvárt köti össze Nagykanizsával Dombóvár és Kaposvár érintésével.

  Az évi 30 balesetnél többet felmutató utak tízes listájába még bekerült a 7-es út (36,9) és az 1-es út (36,9), a 3-as út (33,1) és az 5-ös út (33), valamint a BAZ-megyei másodrendű 25-ös út (30).

  A leghalálosabb utak

  Halálos balesetek évente, átlagosan, egymillió autónak megfelelő járműre vetítve az elmúlt hat év baleseti statisztikái alapján:

  Forrás: Index
  Forrás: Index

  Csak két olyan főút van az országban, ahol az elmúlt hat évben nem történt halálos baleset.

  Forrás: Index

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sokkoló