Hálapénz elfogadása miatt már 250 egészségügyi dolgozó ellen indult eljárás

Viszont eddig a betegek komolyabb büntetés nélkül megúszták.

Mintegy 250 egészségügyi dolgozó ellen kezdeményezett eljárást eddig hálapénz elfogadása miatt a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ), írja a Népszava.

A lap szerint a betegek eddig komolyabb büntetés nélkül megúszták a hálapénzes eljárásokat.

A Debreceni Törvényszék 2024. március 20-án hirdetett ítéletet hálapénz elfogadása miatt egy orvos ügyében. Bűnösnek találták és nem jogerősen két év börtönre ítélték, öt évre felfüggesztve. Az orvost megvesztegető három beteg elleni büntetőeljárást a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség megszüntette, miután az érintettek megrovást kaptak, írja a lap.

Mint írják, a hálapénztilalom betartását 2021 márciusa óta a Nemzeti Védelmi Szolgálat úgynevezett megbízhatósági vizsgálattal teszteli. Azóta ennek következtében összesen 105 ügyben, közel 250 egészségügyi dolgozó ellen kezdeményeztek eljárást vesztegetés elfogadása miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek