„A mindenszentek maradjon meg mindenszenteknek”

Ismét színes arcokkal és véleményekkel jelentkezik az utca embere.

Az angolszász országokban ez az év egyik legnagyobb ünnepe a Halloween. Eredetileg kelta mondákra épülő, pogány gyökerekkel rendelkező hagyomány egyre jobban hódít a világban.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Magyarországon a kétezres évek elején kezdett hódítani, de a közbeszédben még mindig tartja magát szállóige, mely szerint „Magyarországon nincs Halloween, itt mindenszentek van”.

Vannak olyan fiatalok, akik már az átvett halloweeni hagyományba „nőnek bele” és vannak olyanok is, akik még inkább a magyar kultúrkörhöz jobban illő mindenszenteket tartják fontosabbnak.

Egyébként nem egy napra esik a kettő (október 31, november 1.), de jelentős különbség van aközött is, hogy miként éljük meg őket. Míg a Halloween a halállal való szembenézésnek egy vidámabb formája, addig a mindenszentek az elmélyülést és az emlékezést szolgálja. Kíváncsiak voltunk, hogy Szombathelyen hogyan vélekedik erről az utca embere, ezért megkérdeztük őket, hogy szerintük a két ünnep megfér-e egymás mellett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video