Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A halott postás feléledt, miközben a hullaház felé tolták

Egyelőre az orvosok sem értik.

„Csodaférfinak” keresztelték fel az orvosok azt a postást, akit egy szívinfarktus után halottnak nyilvánítottak, majd váratlanul visszatért az életbe.

A meglehetősen különös brit orvosi esetről a hatásvadász bulvárlapnak nehezen nevezhető Mirror számol be.

Az nem teljesen világos, hogy Joao Araujo miért most meséli el a sajtónak a 9 évvel ezelőtti sztorit, mindenesetre az orvosok azóta sem találtak magyarázatot a jelenségre.

Azon a bizonyos napon feleségét vitte autóval dolgozni, amikor rosszul lett, és gyorsan az út szélére állt. A felesége rémülten nézte, ahogy kifordulnak a szemei és nyelve hátracsúszik a szájában.

A kétségbeesett nő mobiltelefonjával próbálta megakadályozni a fulladást, majd kihívta a mentőket.

A beteget a gloucestershire-i kórházba szállították, ahol hiába próbáltak mindent az orvosok, a férfi hat óra múlva meghalt.

A hírt hivatalosan bejelentették a családnak is, akik értesítették a Portugáliában élő szülőket. Mindenki porig volt sújtva.

Joao Araujo az orvosi papírjaival
GloucestershireLive/WS

Igen ám, de miközben a z élettelen testet a halottasház felé tolták a nővérek, 21 perccel azután, hogy leállt a vérkeringés, az mozogni kezdett.

Az orvosok ekkor újra megkeresték a családot, elmondva nekik a hírt, de azonnal hozzátették, hogy várhatóan súlyos agykárosodással kell szembenézni az oxigénhiány miatt.

Joao Araujo három napig feküdt kómában.

Mikor magához tért, zavaros válaszokat adott a legegyszerűbb kérdésekre, nem ismerte fel legjobb barátját és letépte magáról a csöveket, majd elment letusolni.

Később semmire nem emlékezett ezekből a napokból.

Két hét múlva aztán rohamosan javulni kezdett az állapota.

Ekkor Bristolba és Oxfordba küldték, ahol orvoscsoportok próbálták kideríteni, hogy mi is történt, de csak találgatások voltak.

Végül azt mondták neki, éljen úgy, mintha mi sem történt volna, és ő néhány hét múlva munkába is állt.

A most 48 éves férfi postásként dolgozik, és félévente beugrik a kardiológiára egy ellenőrzésre, ahol a nővérek úgy fogadják, hogy „megjött a csodaférfi”.

Hogy még titokzatosabb legyen: Joao Araujónak 2005-ben egy nagyon súlyos autóbalesete is volt. A sérülései következtében vérének 90 százalékát vesztette el és belső szervei is roncsolódtak. Akkor is azt jósolták, hogy nem fogja túlélni az operációt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra