Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Visszafogott halottak napi megemlékezést tartott pénteken a városvezetés a Jáki úti temetőben

Ismét kikerültek a mécsesek, a koszorúk és a virágok.

Idén a koronavírus-járvány miatt zártkörű megemlékezésekt tart halottak napja alkalmából Szombathely, ráadásul a szokásos menetrendtől eltérően ezúttal két külön napon.

Elsőként október 30-án, pénteken délelőtt rótta le tiszteletét a városvezetés a Szent Márton temetőben, a Kálvária dombon és végül a Jáki úti temetőben.

Halottak napi megemlékezés a Jáki úti temetőben
A képre kattintva galéria nyílik!
Kiss Tamás

Az első megálló Újvári Endre néhai polgármester síremléke volt, majd Brutscher József, a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó és Mentőszolgálat megalapítójának sírja következett, a Kálvária dombnál pedig a 83. gyalogezred emlékére állíttatott első világháborús emlékműnél helyeztek el koszorút.

Kiss Tamás

A Jáki úti temetőben elsőként az első világháborús emlékműnél, a Kürtös szobránál, majd Wagner András és Éhen Gyula néhai polgármesterek sírjánál rótták le tiszteletüket.

Kiss Tamás

Ezt követte a bombázás áldozatainak emlékére állított emlékhely és a második világháború szombathelyi áldozatainak, valamint az embertelenség áldozatainak emlékére állított emlékmű.

Kiss Tamás

A második felvonás november 1-jén, 17 órakor kezdődik a Jáki úti temetőben. A ravatalozó előtt adóznak majd irodalmi műsorral az elhunytak emlékének, majd a történelmi egyházak képviselőinek közreműködésével ökumenikus imával, valamint mécsesek elhelyezésével zárul a megemlékezés.

Az esemény nyílt és sajtónyilvános, de kérik a járványügyi szabályok betartását, vagyis a kötelező maszkviselést és a védőtávolság betartását.

Halottak napi megemlékezés a Jáki úti temetőben
A képre kattintva galéria nyílik!
Kiss Tamás

Azt viszont fontos megjegyeznünk, hogy október 30-án 14 órától november 1-jén 20 óráig a szombathelyi Jáki úti temetőnél, egészen pontosan a Jáki úton és az Alsóhegyi úton forgalomkorlátozásra, valamint forgalmirend-változásokra kell számítani.

A megváltozott forgalmi rend miatt a temetőt a Körmendi út irányába a Hajnóczy József utcán, a Nárai külső út irányába pedig Ferenczy István utcán keresztül tudják elhagyni a járművezetők.

Forrás: police.hu

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra