Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszafogott halottak napi megemlékezést tartott pénteken a városvezetés a Jáki úti temetőben

Ismét kikerültek a mécsesek, a koszorúk és a virágok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén a koronavírus-járvány miatt zártkörű megemlékezésekt tart halottak napja alkalmából Szombathely, ráadásul a szokásos menetrendtől eltérően ezúttal két külön napon.

Elsőként október 30-án, pénteken délelőtt rótta le tiszteletét a városvezetés a Szent Márton temetőben, a Kálvária dombon és végül a Jáki úti temetőben.

Halottak napi megemlékezés a Jáki úti temetőben
A képre kattintva galéria nyílik!
Kiss Tamás

Az első megálló Újvári Endre néhai polgármester síremléke volt, majd Brutscher József, a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó és Mentőszolgálat megalapítójának sírja következett, a Kálvária dombnál pedig a 83. gyalogezred emlékére állíttatott első világháborús emlékműnél helyeztek el koszorút.

Kiss Tamás

A Jáki úti temetőben elsőként az első világháborús emlékműnél, a Kürtös szobránál, majd Wagner András és Éhen Gyula néhai polgármesterek sírjánál rótták le tiszteletüket.

Kiss Tamás

Ezt követte a bombázás áldozatainak emlékére állított emlékhely és a második világháború szombathelyi áldozatainak, valamint az embertelenség áldozatainak emlékére állított emlékmű.

Kiss Tamás

A második felvonás november 1-jén, 17 órakor kezdődik a Jáki úti temetőben. A ravatalozó előtt adóznak majd irodalmi műsorral az elhunytak emlékének, majd a történelmi egyházak képviselőinek közreműködésével ökumenikus imával, valamint mécsesek elhelyezésével zárul a megemlékezés.

Az esemény nyílt és sajtónyilvános, de kérik a járványügyi szabályok betartását, vagyis a kötelező maszkviselést és a védőtávolság betartását.

Halottak napi megemlékezés a Jáki úti temetőben
A képre kattintva galéria nyílik!
Kiss Tamás

Azt viszont fontos megjegyeznünk, hogy október 30-án 14 órától november 1-jén 20 óráig a szombathelyi Jáki úti temetőnél, egészen pontosan a Jáki úton és az Alsóhegyi úton forgalomkorlátozásra, valamint forgalmirend-változásokra kell számítani.

A megváltozott forgalmi rend miatt a temetőt a Körmendi út irányába a Hajnóczy József utcán, a Nárai külső út irányába pedig Ferenczy István utcán keresztül tudják elhagyni a járművezetők.

Forrás: police.hu

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak Szombathely

Hirdetés