Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Zengett a doboktól a szombathelyi Sportház hétfő délután

Az Ataru Taiko műsorával nyitották meg a Magyar-Japán Baráti Társaság Csodálatos Japán című kiállítását.

Csodálatos Japán címmel nyílt kiállítás október 5-én, hétfőn délután öt órakor Szombathelyen az AGORA Művelődési és Sportházban.

Ataru Taiko Japán dobszínház műsora
Az Ataru Taiko előadása
Kiss Tamás

A megnyitót az Ataru Taiko japán dobszínház együttesének - számomra megunhatatlan - energikus előadása keretezte. Horváth Barbara haikukat szavalt, majd az önkormányzat képviseletében Bokányi Adrienn mondott köszöntőt.

Csodálatos Japán c. kiállítás megnyitó
Horváth Barbara haikut szaval
Kiss Tamás

A képviselőasszony nem kimonóban jelent meg, de ígéretet tett, ha jövőre a helyzet engedi, hogy megrendezzék a Japán Napot, arra már abban érkezik.

Apropó Japán Nap.

A Magyar-Japán Baráti Társaság minden évben megrendezi Szombathelyen a Japán Napot, ami filmvetítésekkel, gasztroélményekkel, műsorokkal és kiállítással várja a látogatókat. A járvány miatt idén ez is elmaradt, ehelyett nyitották meg hétfőn az AGORA-ban a Csodálatos Japán kiállítást.

Csodálatos Japán c. kiállítás megnyitó
Ez a puzzle például 3D-s
Kiss Tamás

Már a megnyitón is elhangzott: A Japán Naphoz képest ez a kiállítás nem egy nagy látványosság, de valamivel mégiscsak szerették volna kiszolgálni azok igényét, akik a japán kultúra szerelmesei.

A kiállításon japán tematikájú kirakókat és gyerekjátékokat - köztük nagyon érdekes, miniatűr LEGO-hoz hasonlító építőkockákból készült épületeket - csodálhatunk meg.

Csodálatos Japán c. kiállítás megnyitó
A teljes galériáért kattintson a képre!
Kiss Tamás

A kiállítás nem nagy és ingyenes, szóval ha valaki a Sportház felé jár és van szabad tíz perce, ugorjon be, és nézze meg!

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra