Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zengett a doboktól a szombathelyi Sportház hétfő délután

Az Ataru Taiko műsorával nyitották meg a Magyar-Japán Baráti Társaság Csodálatos Japán című kiállítását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csodálatos Japán címmel nyílt kiállítás október 5-én, hétfőn délután öt órakor Szombathelyen az AGORA Művelődési és Sportházban.

Ataru Taiko Japán dobszínház műsora
Az Ataru Taiko előadása
Kiss Tamás
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A megnyitót az Ataru Taiko japán dobszínház együttesének - számomra megunhatatlan - energikus előadása keretezte. Horváth Barbara haikukat szavalt, majd az önkormányzat képviseletében Bokányi Adrienn mondott köszöntőt.

Csodálatos Japán c. kiállítás megnyitó
Horváth Barbara haikut szaval
Kiss Tamás

A képviselőasszony nem kimonóban jelent meg, de ígéretet tett, ha jövőre a helyzet engedi, hogy megrendezzék a Japán Napot, arra már abban érkezik.

Apropó Japán Nap.

A Magyar-Japán Baráti Társaság minden évben megrendezi Szombathelyen a Japán Napot, ami filmvetítésekkel, gasztroélményekkel, műsorokkal és kiállítással várja a látogatókat. A járvány miatt idén ez is elmaradt, ehelyett nyitották meg hétfőn az AGORA-ban a Csodálatos Japán kiállítást.

Csodálatos Japán c. kiállítás megnyitó
Ez a puzzle például 3D-s
Kiss Tamás

Már a megnyitón is elhangzott: A Japán Naphoz képest ez a kiállítás nem egy nagy látványosság, de valamivel mégiscsak szerették volna kiszolgálni azok igényét, akik a japán kultúra szerelmesei.

A kiállításon japán tematikájú kirakókat és gyerekjátékokat - köztük nagyon érdekes, miniatűr LEGO-hoz hasonlító építőkockákból készült épületeket - csodálhatunk meg.

Csodálatos Japán c. kiállítás megnyitó
A teljes galériáért kattintson a képre!
Kiss Tamás

A kiállítás nem nagy és ingyenes, szóval ha valaki a Sportház felé jár és van szabad tíz perce, ugorjon be, és nézze meg!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés