Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hány motívumot ismer fel Szombathely legnagyobb festményén?

Mától három hétig mindenki megnézheti, mit festettek a szombathelyiek az Utcaművészeti Napon.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azt senki sem mondhatja, hogy Szombathely nem igyekezett valamelyest enyhíteni azon a hiányon, amit a nyári programok elmaradása járvány miatti okozott. Augusztusban volt egy csomó koncert, művészeti program, előadás, meg még ki tudja, mi minden.

15-én például Utcaművészeti Napot Amikor Szombathely utcáit ellepték a zenészek, festők és bulizók 2020. August 16. 11:32 tartott a városháza, koncertekkel és workshopokkal, a Fő téren pedig a város eddigi legnagyobb festményének (6x12 méter) elkészítésébe is belevágtak, amibe bárki beszállhatott, ha épp arra járt.

A festmény ma délelőtti kihelyezése alatt Pavelkovits Petra programszervező elmesélte, hogy az Utcaművészeti Napon a festménynek csak a negyedét sikerült elkészíteni, aztán az eső elmosta a bulit. Az utána következő napokon a Savaria Mozi aulájában fejezték be az alkotást.

A munkát egyébként Rónaszéki Linda és Kamper Lajos, szombathelyi képzőművészek vezényelték, a festményhez a sablonokat is ők készítették. Az eseményen elsősorban ovisok és iskolások vettek részt, de szép számmal akadtak járókelők is, akik csak úgy beszálltak – tudtuk meg Pavelkovits Petrától.

A festmény egyébként szombathelyi motívumokat ábrázol és kültéri festékkel készítették. Most a városháza Iseum felőli oldalát díszíti, ahol három hétig lesz látható, aztán télre leszedik és elteszik jobb időkre.

Hány motívumot ismer fel a festményen?
Kiss Tamás

Szívesen megnéztük volna azt is, ahogy az óriásfestmény kikerül helyére, de a tájékoztató kezdetére már kint volt a falon.

Kiss Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Amikor Szombathely utcáit ellepték a zenészek, festők és bulizók

A Nyitott Városháza programsorozat részeként elkészült egy hatalmas festmény is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra