Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hány motívumot ismer fel Szombathely legnagyobb festményén?

Mától három hétig mindenki megnézheti, mit festettek a szombathelyiek az Utcaművészeti Napon.

Azt senki sem mondhatja, hogy Szombathely nem igyekezett valamelyest enyhíteni azon a hiányon, amit a nyári programok elmaradása járvány miatti okozott. Augusztusban volt egy csomó koncert, művészeti program, előadás, meg még ki tudja, mi minden.

15-én például Utcaművészeti Napot Amikor Szombathely utcáit ellepték a zenészek, festők és bulizók 2020. August 16. 11:32 tartott a városháza, koncertekkel és workshopokkal, a Fő téren pedig a város eddigi legnagyobb festményének (6x12 méter) elkészítésébe is belevágtak, amibe bárki beszállhatott, ha épp arra járt.

A festmény ma délelőtti kihelyezése alatt Pavelkovits Petra programszervező elmesélte, hogy az Utcaművészeti Napon a festménynek csak a negyedét sikerült elkészíteni, aztán az eső elmosta a bulit. Az utána következő napokon a Savaria Mozi aulájában fejezték be az alkotást.

A munkát egyébként Rónaszéki Linda és Kamper Lajos, szombathelyi képzőművészek vezényelték, a festményhez a sablonokat is ők készítették. Az eseményen elsősorban ovisok és iskolások vettek részt, de szép számmal akadtak járókelők is, akik csak úgy beszálltak – tudtuk meg Pavelkovits Petrától.

A festmény egyébként szombathelyi motívumokat ábrázol és kültéri festékkel készítették. Most a városháza Iseum felőli oldalát díszíti, ahol három hétig lesz látható, aztán télre leszedik és elteszik jobb időkre.

Hány motívumot ismer fel a festményen?
Kiss Tamás

Szívesen megnéztük volna azt is, ahogy az óriásfestmény kikerül helyére, de a tájékoztató kezdetére már kint volt a falon.

Kiss Tamás

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Amikor Szombathely utcáit ellepték a zenészek, festők és bulizók

A Nyitott Városháza programsorozat részeként elkészült egy hatalmas festmény is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra