Német harcjárműveket gyártanak Zalaegerszegen

A beruházást több mint két milliárd euró, azaz 700 milliárd forint értékűre becsülik. 218 darab harcjármű a magyar honvédséghez kerül.

Zalaegerszegen építik meg Rheinmetall harci járműveinek magyarországi gyártóüzemét - írja a 24.hu . John Abunassar, a Rheinmetall harcjármű üzletágának ügyvezetője, és Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója csütörtökön írták alá a szerződést.

Lynx KF41 harcjármű
Forrás: 24.hu

Szeptember 9-én a Honvédelmi Minisztériumban Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és Armin Papperger írta alá azt a szerződést, mely alapján 218 darab Lynx KF41 harcjárművel szerelik fel a honvédség nehéz dandárját hazánk NATO felé tett vállalásai teljesítése érdekében. A tervek szerint a járművek túlnyomó többségét, 172 darabot a zalai gyárban fogják előállítani.

Ez lesz az ország legnagyobb és legdrágább hadiipari és a haderőfejlesztési beruházása, a Rheinmetall AG hadiipari vállalattal összehozott együttműködést előzetesen is több mint két milliárd euró, azaz 700 milliárd forint értékűre becsülik.

A kormány részéről augusztusban Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos írta alá a német céggel a megállapodást arról, hogy a Lynx gyalogsági harcjárművek előállítására vegyesvállalatot hoznak létre Magyarországon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet