Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hárman elestek egy fékező buszon, Szombathelyen (frissítve)

Az utasok leszálláshoz készültek, amikor a busz előtt megállt egy autó. Biztosan nem büntetőfékezés történt.

Három utast szállítottak kivizsgálásra kórházba a mentők a szombathelyi Vásárcsarnok elől, miután elestek az erősen fékező buszon.

Hárman elestek egy fékező buszon, Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

A helyijárat a Szent Márton utca felé tartott a Hunyadi úton és a piac előtt piros jelzést kapott. A busz előtt egy személyautó állt.

Hárman elestek egy fékező buszon, Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

Zöld jelzésnél elindult a kocsisor. A busz előtt haladó személyautó vezetője jelezte a jobbra kanyarodási szándékát és előtte sem másik jármű, sem átkelésre várakozó gyalogos nem volt. A sofőr valamiért mégis megállt kanyarodás előtt.

Hárman elestek egy fékező buszon, Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

A busz vezetőjét ez váratlanul érte és fékezett. A buszon többen éppen az ajtó felé tartottak, hogy le tudjanak majd szállni. Közülük hárman elestek a fékezésnél és megsérültek. A mentők őket a Markusovszky kórházba szállították.

Hárman elestek egy fékező buszon, Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

A buszokon történő esések nagy része hasonló körülmények között történik, amikor a sofőr egy forgalmi szituáció miatt fékezni kényszerül, az álló utas pedig nem megfelelően kapaszkodik (vagy egyáltalán nem).

Hárman elestek egy fékező buszon, Szombathelyen
TM/Nyugat.hu

Frissítés:

Kedden felhívta szerkesztőségünket a baleset egyik sérültje. Arról tájékoztatott minket, hogy a fent leírt szituáció, miszerint az utasok nem megfelelő kapaszkodása is közrejátszik egy ilyen balesetnél, erre az esetre nem igaz.

Beszámolója szerint mind a hárman kapaszkodtak, de a fékezés ereje akkora volt, hogy ennek ellenére estek el.

Megjegyeznénk, hogy a betelefonáló mélyen fel is háborodott, hogy lapunk gondatlansággal vádolja. Szeretnénk felhívni rá a figyelmet, hogy tudósítónk ezen bekezdése nem a hétfőn Szombathelyen történt balesetről szól, csupán egy általános leírása az ilyen jellegű baleseteknek.

Arra kérjük olvasóinkat, hogy ha felháborítónak tartják egyes írásainkat, és úgy döntenek, hogy felhívnak minket emiatt, előtte olvassák el azt még egyszer alaposan. A baleset elszenvedőinek pedig mihamarabbi felépülést kívánunk!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra