Három bankot rabolt ki a volt rendőrnyomozó

A férfi ellen vádat emelt az ügyészség.

Vádat emelt a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy volt rendőrnyomozó ellen, aki a gyanú szerint három bankot is kirabolt - írta közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint az ötvenes éveiben járó férfi 2006-tól rendszeresen szerencsejátékozott, egy idő után pedig nagy adósságot halmozott fel, így pénzre volt szüksége.

2019 novemberében egy pécsi bankban maszkban és napszemüvegben követelt pénzt az alkalmazottaktól, közel kétmillió forintot adtak át neki. 2020 májusában ugyanebben a bankfiókban maszkban, fekete keretes szemüvegben hatmillió forintot szerzett meg.

2021 augusztusában egy budapesti bankfiókban próbálkozott, itt három és fél millió forint készpénzt adtak át neki, a dolgozókat az egyik irodába zárta.

A férfi a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe is belépett, többször és jogosulatlanul, hogy megnézze az általa elkövetett rablás miatt indult nyomozás adatait.

A férfit meggyanúsításakor állásából felmentették, az ügyészség fegyházbüntetést és a fenyegetéssel megszerzett közel tizenegy és fél millió forintnak megfelelő összegű vagyonelkobzást indítványozott. A férfi letartóztatásban marad. Az ügyben pénteken lesz előkészítő ülés a bíróságon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló