Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Három időközi önkormányzati választást is tartanak ma

Keresik Kocsis Máté utódját, kiadó a polgármesteri szék a Józsefvárosban, és Árpáson is.

  • A Józsefvárosban (Budapest VIII. kerületében) azért került sor időközi választásra, mert a korábbi polgármester, Kocsis Máté egyéni képviselői helyet szerzett az Országgyűlésben, a két mandátum pedig összeférhetetlen, így lemondott tisztségéről. Négy jelöltre lehet szavazni, Sára Botond a Fidesz-KDNP színeiben, egy jelölt a Munkáspárt képviseletében, ketten pedig „függetlenként” indulnak. A választáson összesen 57597-en szavazhatnak.
  • Szintén Budapesten, Belváros-Lipótvárosban Böröcz László (Fidesz-KDNP), a 4. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjének lemondása miatt kellett időközi választást kiírni. Az V. kerületben hárman indulnak, egy a Fidesz-KDNP-től, míg ketten „függetlenként”.
  • A Győr-Moson-Sopron megyei Árpáson új polgármestert keresnek, mert a 2014-ben megválasztott polgármester egészségügyi okokra hivatkozva lemondott posztjáról.
  • Kedves Olvasó!

    Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

    Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

    Hírek