Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ínyenceknek üzenjük, emberesen jóllaktunk a Csuporban, az új szombathelyi gasztro bisztróban

Tényleg, hallottak róla, hogy a Mátyás király utcában új, nem is akármilyen étterem nyílt? Leteszteltük! Egyszerre magyaros és izgalmasan kreatív konyhával.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amivel először szemezgetni kezdünk ebben a kedves nevű Csuporban, az az angolszász romantikával beoltott vintage stílus. Ilyen hangulatú étteremhez Szombathelyen még nem volt szerencsénk.

Csupor Gasztro Bisztró
Csupor Gasztro Bisztró
Bonyhádi Zoltán

Muszáj hát belehuppani a félbevágott teknőből készített bárszékekbe, szemben a háziszörpös vitrinnel, amely elé, csodálkozunk rá, olyan dróthálót feszítettek, amit utoljára a nagymama baromfiudvarában láttunk, még gyermekkorunkban. A tányéralátét bakelitlemez, elsőre meg is téveszt, aztán megkopogtatjuk, nem igazi:)

A parkolás ingyenes, ez az első jó pont

Ebédelni jöttünk, kipróbálni Szombathely új gasztro bisztróját, a belvároshoz közeli Mátyás király utcában, túl a körforgalmon. Végül egy teremmel beljebb, az ablak melletti sárgás bőrkanapén kötünk ki, épp elég süppedős ahhoz, hogy a kávé is jól essen benne, de az ebédet is jó legyen kanalazni.

Csupor Gasztro Bisztró
A tányéralátét olyan, mintha bakelitlemez volna
Bonyhádi Zoltán

Első látásra itt minden a fehér és a szürke árnyalata (kevesebb mint 50:), csöppet sem rideg, kifejezetten barátságos a légkör. Ötletgazdagon újra gondolt és átalakított, régiesnek tűnő bútorokkal, egyszerre szellős és kuckós. Ahány terem, annyi apró stíluskülönbség, a legbelső szoba a kemencével magyarosabb, a sárga kanapés hely, a nagyméretű Led-tévével inkább rockos-bisztrósabb. Régi és új sajátos keveréke, ami nem tévesztendő össze a retróval, sem a romkocsmával, igényes, átgondolt megoldásokkal találkozhatunk.

Csupor Gasztro Bisztró
Csupor Gasztro Bisztró
Bonyhádi Zoltán

A következő meglepetés, hogy ezt az alig pár hete nyílt bisztrót már fel is fedezték maguknak a szombathelyiek

A péntek déli felhőszakadás ellenére is jönnek és kopogtatnak, meglepetésre, gyerekes családok is. A házigazda szerepében az üzletvezető minden betérőt szívélyesen fogad, távozáskor megkérdezi, kinek hogy ízlett a fogás. Valahol itt kezdődne, szó szerint a vendéglátás…

Csupor Gasztro Bisztró
Csupor Gasztro Bisztró
Bonyhádi Zoltán

Hozzánk lépve elmeséli, a konyhájuk is vadonatúj, épp csak pár hete rendezkedtek be, a legújabb gépeket hozatták, jól felszereltek. A szakácsot, miután letesztelték, Ausztriából sikerült hazacsábítani. Ő maga az ország másik végéből, Szabolcsból érkezett, hogy Szombathelyen próbálja ki magát a vendéglátásban. (Nem véletlen, hogy a pálinka is szabolcsi, jóféle, eredeti gyümölcsből párolják, Panyolai.) Rendezvényszervezőként a legnagyobb fesztiválokon fordult meg, dolgozott a Szigeten is. Nem véletlen hát, hogy szeptembertől ide is szervez majd zenés, bulizós görbe estéket, hív rockbandákat és standuposokat is.

Az étterem nem túl nagy, de nem is terveznek ide nagyszabású bulikat, 80-100 fős családias hangulatú programokra gondoltak, neves előadókkal, jóféle sörökkel, extra szendvicsekkel feldobva. Tíz után, ha zár a konyha, helyben sütött sörkorcsolyákkal készülnek majd, különleges fűszerezésű kolbászokkal megspékelve. De ha már szendvics, sütnek majd, gyerekeknek olyan hotdogot, ami tényleg kutyafejű lesz, és mini hamburgert is.

Egy szó mint száz, olyan helyet álmodott ide, ami egyszerre szuper bulihely, pazar, Ínyenceknek szóló étterem, és délidőben egy fokkal különlegesebb menüző-hely is, mint amit megszoktunk.

A konyhában pedig próbálják összehozni a bisztró-konyhát az újragondolt, felfrissített magyaros ízvilággal.

De lássuk, mit főznek!

Dél van, muszáj a Tokaji Kávémanufaktúra saját pörkölésű, csokoládés aromájú feketéjével indítanunk. Tej nélkül, hogy jobban kiérezzük az ízeket. A pincér fadobozban kínálja hozzá a különféle cukrokat, mert, ahogy mondja, nem mindegy milyennel dobjuk meg a déli feketénk. Hallgatunk rá.

Csupor Gasztro Bisztró
Szimpla kávéhoz is ennyiféle cukor dukál
Bonyhádi Zoltán

Hozzá a kézműves szörpök közül egy gyömbéres-narancsost választunk, amit egyenest Tapolcáról hozatnak, Csupa márkanévvel. Van levendulás, szeder-csillagánizsos, eper-bazsalikomos, és bodzás változat, színezék- és adalékanyag-mentesek, és aromájában nem a cukor édeskés íze dominál, ezt külön is díjazzuk. A másik szörp-családjuk, amiből választhatunk, szintén izgalmasnak tűnik, ez a Csicsörke, Bodrogkereszttúrról. Egy családi vállalkozás készíti, vannak diabetikus szörpjeink is, valamint ínyenceknek fenyőrügyből, pongyola pitypangból, hibiszkuszból, lila orgonából készültek.

Csupor Gasztro Bisztró
Csupa-csupa kézműves szörp
Bonyhádi Zoltán

Ránézésre az ételek is olyanok, mint a berendezés, a hagyományos vidékies és magyaros újra hangszerelve, maira átgombolva, kreatívan feldobva. Megakad a szemünk az előételeken, talán máskor ki is próbáljuk a főtt füstölt marhanyelvet friss reszelt tormával, toronyi kenyérrel, vagy a csatosüvegben kínált kacsamájat.

Ha már itt tartunk, a hagyományos magyar konyhát kedvelőknek jó hír, bőségesen belakmározhatunk marhapörköltből dödöllével, vagy érdemes lesz megkóstolni a sertéspofát vadasan szalvéta gombóccal.

Mi kakaslevessel indítunk, mert ritka, hogy éttermekben a húslevest nem tyúkból főzik.

Gusztusosan, zománcos lábosban hozzák ki, simán kétadagos. Belefőzve a brokkoli és más zöldségek, félünk ránézésre, hogy kemény lesz, de nem, épp jó. Lúdgége tésztával, benne a kakashús porhanyós, szeletelve, nem szétfőzve.

Csupor Gasztro Bisztró
Húsleves kakasból
Bonyhádi Zoltán

Aztán megcsodáljuk fotóskollégánk őrségi salátáját, esztétikus látvány. Emberes adag ez is, tökmagbundás csirkemell-csíkokkal, laktató, nemcsak külsőre dizájnos.

Csupor Gasztro Bisztró
Őrségi saláta
Bonyhádi Zoltán

Kacérkodunk a „csirkemell sárgarépa-köntösben, tejszínes gombamártással” elnevezésű alkotással is, ilyet még nem kóstoltunk, pláne hogy itt a husit tényleg sárgarépába bundázzák. Végül a lazacnál kötünk ki, spenótos mártással. Tökéletes. A köretet pedig, az ízes sült burgonyát, simán a tányéron hagyjuk, annyira nagy ez az adag is. A szalonnától kellően ízes a hal, és nem is túl száraz. Nem találunk benne hibát, talán annyit, hogy desszertre már nem is bírunk gondolni, elteltünk, majd legközelebb.

Csupor Gasztro Bisztró
Lazacos ebédünk, isteni spenótmártással
Bonyhádi Zoltán

Láttunk egy kétszemélyes tálat is, akkora, megrakva rántott és grillezett húsokkal, amiből egy egész család jól lakhat.

Pár hét és délidőben menüzni is lehet majd itt

Heti ajánlatot készítenek, lehet külön csak főételt kérni, 1100 forintért, egy százassal drágább lesz, ha szeretnénk hozzá levest is, és plusz 300 forintért már desszert is dukál.

Csupor Gasztro Bisztró
Két személyes bőségtál
Bonyhádi Zoltán

Olyan ételsorokkal készülnek, ami különlegesebb, de mégis a hagyományos ízeket hozzák: például vörösboros szilvaleves, sertéspörkölt krumplistésztával. De lesznek főzelékek is, szigorúan nem lisztes verzióban…

Lássuk az itallapot! Kézműves sörök és jóféle hazai pincészetek versenyeznek értünk

A folyóbor az egri hegybíró Kiss pincészetből való, semmivel sem nyújt kevesebbet, mint a palackozott italok. Az itallapra díjazott borokat válogattak, felsorolni is nehéz: Egri csillag, Polgár, Istvándy Jenő kállai Pincészete. De érdemes lesz pezsgőket is kóstolni: a Garamvári szőlőbirtok termékeit is megtaláljuk a tradicionálisak mellett.

Csupor Gasztro Bisztró
Ahány sarok, annyiféle hangulat
Bonyhádi Zoltán

A hagyományos sörökön túl Budapest után végre itt is találkozhatunk a Csupor márkanevű kézműves sörfőzde üvegeseivel, amelyekben a megszokott alapanyagok új kombinációját fedezhetjük fel.

A közelgő szombathelyi banzájra, a Karneválra pedig ígérik, nem változtatnak árakat, sőt, addig már teraszon is lehet kóstolgatni, jókat sörözni, vagy csak kézműves limonádékat kóstolni!

Csupor Gasztro Bisztró

Asztalfoglalás: +36-94-787-989
Facebook: facebook.com/csuporgasztrobisztro

Az első Csupor-buli

október 14. P, 20:00 @ Rudán Joe Akusztik - Szombathely, Csupor Gasztro Bisztró

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(X)

Hirdetés