Használt mozdonyokat keres megvételre a magyar kormány

Rohamosan csökken a MÁV üzemképes dízelmozdonyainak száma.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium szerint a helyzet azért alakult ki, mert a háború, illetve a Magyarországnak járó uniós pénzek jogtalan visszatartása miatt forráshiánnyal küzdenek. A problémát átmenetileg használt dízelmozdonyokkal orvosolnák - írja a hírklikk.

Közérdekű adatigénylés nyomán kiderült, hogy rohamosan csökken a MÁV üzemképes dízelvonatainak száma. Az elmúlt három évben már a korábbi mennyiségnél 12 százalékkal kevesebb dízelmotorvonat van forgalomban, és az ígért járműpótlások is elmaradtak. Jelenleg havi közel 3 ezer vonat marad ki, vagy pótolja alapértelmezetten autóbusz.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) korábban arra hivatkozott, hogy öregedő gépparkot örököltek, de arra utasították a vasúttársaság illetékeseit, hogy folyamatosan monitorozzák, hol vannak elérhető és tisztességes minőségű használt járművek az európai vagy a nemzetközi piacokon.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek