Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas áremelésekkel számolhatnak a balatoni strandolók

A balatoni strandok többségén áremeléssel számolhatnak a strandolni vágyók - írja a balatontipp.hu.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A strandokat működtető önkormányzatok, vagy önkormányzati vállalkozások az árak megállapításánál abból indultak ki, hogy a járvánnyal kapcsolatos korlátozások már önmagukban minden strandon csökkentik a várható forgalmat, miközben a plusz feladatok jelentősen növelik a munkaterhet és a kapcsolódó költségeket, ezért néhol nem csak a várható haszon, de egyáltalán a nyereséges működés is kérdéses. Erre a kihívásra mindenhol más-más választ adtak. Egyesek az árak emelésével próbálnak javítani a mérleg állásán, máshol arra gondolnak, hogy inkább a korábbi árak megtartásával próbálják ösztönözni a lehetséges vendégeket a strandolásra - írja a balatontipp.hu .

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A portál 21 balatoni település 30 népszerű strandjáról készített részletes összeállítást. Minden strand esetében azt a díjat vették alapul, amelyikkel egy alkalommal lehet bemenni a strand területére, de az egész napos tartózkodásra jogosít. Ahol külön díj vonatkozik az elő- és főszezonra, ott a főszezoni díjjal számoltak, míg a hét eleji és a hétvégi napokra külön tarifát használó üzemeltetőknél a hétvégi díjat, illetve annak változását vizsgálták.

A listából kiderül, hogy az idei szezonban is a füredi Esterházy strandon lesz a legmagasabb a belépő 1700 forintos felnőttjeggyel, amit a csopaki strand követ 1600 forintos jegyárral, amit a tavalyi díj 60 százalékos emelésével sikerült elérni. A harmadik helyen a siófoki Nagystrand áll, ahol a korábbi 1300 forintos jegyárat 1500 forintos "főszezoni" "hétvégi" belépődíjra emeltek.

A portál megjegyzi, hogy eközben például Révfülöpön a három évvel ezelőtt megállapított 500 forintért strandolhatnak a felnőttek egy napig. Az árak a legnagyobb mértékben Fonyódon és Csopakon ugrottak meg. Csopakon az egyszeri belépő ára 1000 forintról 1600 forintra emelkedett, a kedvezményes jegy 600 forint helyett 1000 forint lett. A portál szerint ez a 60 illetve 67 százalékos emelés lenne a legnagyobb az idén, ha nem számolunk két fonyódi strand szabadságának felszámolásával. A Fonyód központjában lévő Panoráma strandon (korábban Sándortelepi strand) az 500 forintos tavalyi felnőtt belépőt 60 százalékkal 800 forintra emelték. A gyerekeknek 33 százalékos emeléssel a korábbi 300 helyett 400 forintot kell fizetni. A két új fizetős strandon a felnőttektől 500, a gyerekektől 300 forintot kérnek a belépéskor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés