Házakat mosott a tengerbe Kanadában a Fiona

Fiona öt kanadai tartományon söpört át 160 km/órás széllel, rengeteg esővel elárasztva a partot.

Házakat mosott a tengerbe és elektromos vezetékeket szakított le Kanada Atlanti-óceáni partvidékén a Fiona nevű trópusi vihar. Newfoundland tartományban egy nőt a tengerbe sodort a vihar, egyelőre keresik.

A Fiona hurrikán a Karibi-térségből indult, Puerto Rico lakosságának 80 százalékát el is vágta az áramtól és hatalmas pusztítást okozott. Pénteken hurrikánról trópusi viharrá minősítették, mert valamelyest vesztett az erejéből.

Kanada, Fiona vihar
AFP

Ettől még nagyon tartottak tőle a kanadai hatóságok, arra számítva, hogy ez lesz a valaha volt legnagyobb vihar, ami az ország partvidékén pusztít. Meteorológusok előre figyelmeztettek, hogy a Fiona lehet "Kanada Sandy hurrikánja" , utalva arra a viharra, ami 2012-ben 223 ember halálát okozta az atlanti partvidéken.

Fiona öt kanadai tartományon söpört át 160 km/órás széllel, rengeteg esővel elárasztva a partot.

A vihar többszáz embert hagyott áram nélkül, az ár pedig Newfoundland egyes részein több házat is a tengerbe mosott. A CBC kanadai televízió riportere szerint egész utcák tűntek el a viharban, a hatóságok szerint nagyjából 20 épület veszett oda. Többen meg is sérültek, amikor a házuk elkezdett összeomlani a viharban, egy nőt pedig a tengerből kellett kimenteni, miután a házát elsodorta az ár - írja a BBC nyomán a 444 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek