Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

„Házasságköszöntő ajándéklapon” népszerűsíti a kormány a családügyi intézkedéseket

Különös módon ismertetik meg Novák Katalin gondolataival a házasságkötés előtt álló fiatalokat.

„Elkészült a Novák Katalin családokért felelős miniszter asszony gondolatait tartalmazó Házasságköszöntő ajándéklap aktuális változata, amellyel szeretnék a fiatal házaspárok felejthetetlen pillanatait megajándékozni.” Többek között ez olvasható abban a Narancs.hu által megszerzett levélben, amit a Pest Megyei Kormányhivatal küldött a megye valamennyi jegyzőjének a napokban.

A Tarnai Richárd kormánymegbízott nevében írt levélben arról tájékoztatnak, a Házasságköszöntő lapok arányos szétosztására a 2020-ban történt házasságkötések száma alapján kerül sor a települések között, s egyben arra kérik a jegyzőket, gondoskodjanak arról, hogy a lapok a házasságkötési ceremónián az anyakönyvvezetők rendelkezésére álljanak. 

Arról is szó van a levélben, hogy a Miniszterelnökség által biztosított lapokat a járási hivatalokhoz csomagban, heti ütemezett körjárattal szállítják. Az átvétel időpontjáról a polgármesteri hivatalok jegyzői a járási hivataloktól kapnak értesítést, de szükség esetén a lapok közvetlenül is megrendelhetőek. 

A Házasságköszöntő lapok, amelyet tehát ily módon kíván eljuttatni a kormányzat a fiatal házasoknak (legalábbis Pest megyében), nem más, mint egy négyoldalas köszöntő. Novák Katalin gondolatai mellett egy Szent István Intelmeiből vett, egy Széchenyi István- és egy Márai Sándor-idézet olvasható benne, hátlapján a Miniszterelnökség és a Családbarát Magyarország program logója látható. 

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra