Házkutatást tartottak a Ferrero hat telephelyén a Kinder szalmonellabotrány miatt

A fertőzést feltehetően egy vajtartály szűrője okozta a belgiumi arloni üzemben.

Hat belgiumi és luxemburgi Ferrero-gyárban és telephelyen tartottak házkutatást a hatóságok a héten a nagy szalmonellajárvány ügyében. Átkutatták többek között azt az arloni gyárat is, ahonnan valószínűleg a fertőzés elindult - írja a Telex .

A belga élelmezésügyi hatóság még áprilisban állította le a gyár működését a szalmonellabotrány miatt, de a termelés várhatóan ebben a hónapban újraindulhat.

A házkutatások során dokumentumokat és számítógépes eszközöket foglaltak le, de letartóztatásokra nem került sor – közölte a luxemburgi ügyészség. A Ferrero közölte, hogy végig együttműködött a hatóságokkal.

A párizsi ügyészség büntetőeljárást folytat, miután a tavasszal kitört szalmonellabotrányban 56-an megbetegedtek, ketten pedig meg is haltak. Májusban összesen háromezer tonna Kinder terméket vontak vissza a piacról, miután áprilisban több szalmonellás megbetegedés történt Európában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek