Helikopter kereste az időközben hazatért sérült traktorost

Traktor sérült vezetője kért segítséget Torony közelében, de azt nem tudta megmondani, hol van pontosan. Mentőhelikopter kereste, de ő már arra hazament.

A nyugat.hu információja szerint egy traktor sérült vezetője kért segítséget telefonon osztrák ismerősétől még a múlt héten Torony közelében egy erdőből, de a férfi nem tudta megmondani, pontosan hol van. Ismerőse értesítette a mentőket, akik a sérült mobiltelefonjának cellainformációja alapján riadóztattak egy mentőhelikoptert. A gép személyzete átvizsgálta a környéket, de a levegőből sem találták meg a keresett embert. Végül a sérült traktorost a Felsőcsatárhoz közeli Jáplánpusztán találták meg, majd kórházba szállították.

Úgy tudjuk, a férfi menet közben gödörbe hajtott traktorjával, lefejelte a kormányt, majd az ütéstől elkábult és becsúszott a kormány és az ülés közé. Amikor magához tért, telefonált ismerősének, de talán kábult állapota miatt nem tudta megmondani, merre jár. Amikor jobban lett folytatta a munkát, majd hazatért. Erről azonban már nem tájékoztatta az ismerősét és fogalma sem volt arról, hogy keresik.

Agyrázkódás miatt gondolhatta, hogy felborult

Márovics Pál, a Szombathelyi Mentőállomás vezetője a nyugat.hu-nak elmondta, hogy egy osztrák férfi tett bejelentést a zalaegerszegi mentőállomáson, onnan kapcsolták Szombathelyre a hívását. Ő azt mondta el, amit neki a sérült ismerőse mondott. Amikor nagyjából sikerült megtudni, merre tartózkodhat a sérült traktoros, akkor rohamkocsi indult a keresésére, de nem találták meg a férfit. A mentők budapesti Központi Irányító Csoportja megkapta a sérült férfi mobiltelefon-cellainformáció alapján nagyjából meghatározott helyzetét és Sármellékről indítottak egy mentőhelikoptert a férfi keresésére, de a keresés sikertelenül zárult.

Közben a rohamkocsi személyzete otthonában megtalálta a keresett férfit, akit kórházba szállítottak. A traktor vezetője a fejét ért ütés következtében agyrázkódást szenvedett és mivel az ülés előtt, a kormány alatt tért magához, ezért gondolhatta azt, hogy felborult. A férfi sérülése nyolc napon belül gyógyuló, saját felelősségére elhagyta a kórházat.

A traktoros elmondta: örül, hogy ilyen barátai vannak és sajnálja, hogy ekkora felfordulást okozott. Már teljesen jól van és folytatja a munkát, a gödrökre pedig jobban figyel majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló