Heller Ágnes emlékpark lesz a balatonfüredi zsidó temetőben

Július 19-én avatják.

Heller Ágnes filozófus halálának első évfordulóján, július 19-én vasárnap magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és a nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben, mondta el a hvg.hu -nak Olti Ferenc, a rendezvény szervezője. Mint írták, azt kérte, hogy aki megy Balatonfüredre, vigyen egy Heller Ágnesre, a szabadság és a Balaton szerelmesére emlékező mondatot. Ezeket majd felolvassák és megörökítik. Heller Ágnes 90 éves korában halt meg 2019. július 19-én. A magyar filozófia 20. századi történetének meghatározó, nemzetközileg elismert alakja volt, de közéleti szerepvállalása is országosan ismertté tette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek