Heller Ágnesről nevezték el az innsbrucki egyetem legújabb épületét

Heller Ágnes, a 2019-ben elhunyt Széchenyi-díjas magyar filozófus, esztéta az osztrák egyetem díszdoktora volt.

Heller Ágnesről nevezték el az innsbrucki Leopold Franzens-egyetem új épületét, amely a bölcsészettudományi, a kultúratudományi és az oktatástudományi karoknak nyújt majd helyet – írja az MTI.

Heller Ágnes, a 2019-ben elhunyt Széchenyi-díjas magyar filozófus, esztéta az osztrák egyetem díszdoktora volt. A 13 ezer négyzetméter alapterületű Heller Ágnes Ház mintegy 81 millió euróba (31 milliárd forintba) került. Az épület díszes bejáratát Peter Sandbichler művész tervezte.

Az épületben helyet kapott egy 600 férőhelyes auditórium, két kétemeletes auditórium, valamint irodahelyiségek, egyéb tan- és olvasótermek, továbbá egy iskolai oktatóterem is a leendő pedagógusok gyakorlati felkészítésére.

Martin Polaschek osztrák oktatási miniszter az ünnepélyes megnyitón arról beszélt, hogy a korszerű új épület „világos jelzésként szolgál arra, hogy Innsbruck, illetve Tirol oktatási központok”. „Ezzel a befektetéssel a hallgatók számára a legkorszerűbb egyetemi infrastruktúrát nyújtjuk” – tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek