Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

26 helyközi járaton helyi bérlettel is utazhatunk Szombathely és a Petőfi telep között

De vigyázat, még nem, először meg kell kötni a szerződést.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavaly decemberi közgyűlésen Van új útfelújítási terv, lesz hajléktalanszálló, viszi az állam az iskolákat 2016. December 15. 08:34 merült fel az ötlet, hogy bevonják a külső városrészeken amúgy is áthaladó helyközi buszjáratokat a helyijáratos közlekedésbe. A lehetőség már most is adott, ma is lehet utazni helyközi járattal a belváros és a városrészek között, de külön jegyet kell vásárolni a sofőrtől. A terv arról szólt, hogy a helyijáratokra megvásárolt bérlettel is használhatóak legyenek ezek a járatok.

Tánczos Mihály

Az önkormányzat ki is kérte a buszjáratokat működtető ÉNYKK szakmai véleményét, ami megfogalmazta, hogy ezt a Petőfi telepen áthaladó helyközi buszok esetében tartják indokoltnak. Ezt azzal indokolták, hogy a többi városrésznél a helyközi járatok bevonása nem javítaná a hatékonyságot és a színvonalat, mivel az igényeket a helyijáratok is ki tudják szolgálni.

Felmerült az is, hogy a módosítás okozhatja-e, hogy az önkormányzat által az ÉNYKK-nak fizetett veszteségfinanszírozást emelni kellene, de erre még nincsenek pontos adatok. A szombathelyi közgyűlés a múlt heti ülésén úgy döntött, hogy hozzájárul a Petőfi telepen áthaladó helyközi járatok helyijáratos bérlettel t9rténo használatához. Összesen 26 járatot érint a dolog, ezek listáját alul keretben olvashatják.

A módosítás egyelőre nem lép érvénybe, ahhoz alá kell írni a szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal. És ki kell deríteni, hogy okoz-e ez az egész újabb veszteségeket az ÉNYKK-nak. Ha nem, akkor a polgármester aláírhatja a szerződést, ha igen, akkor az ügyet vissza kell vinni a közgyűlés elé, várhatóan április végén.

Forrás: szombathely.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra