Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hende Horváth Zoltánon keresztül irányít jónéhány szombathelyi médiát

Az egykori miniszter emberét nevezték ki a Frisss médiacsoport új ügyvezetőjének miközben ő a városi tévé felelős-szerkesztője is, 2014-ben pedig még Hende országgyűlési kampányát segítette.

2014-ben szervezte a sajtótájékoztatókat, az avatásokon, átadókon felkonferálta Hende Csabát és vele egyeztettek az stábok, ha kérdést akartak feltenni az akkori Honvédelmi Miniszternek. Két éve tavasszal a legtöbb újságíró ilyen helyzetben találkozhatott az egykori sportriporterrel, Horváth Zoltánnal. Hende Csaba országgyűlési kampányának segítője azóta egyre jelentősebb szerepet tölt be a helyi médiában.

Horváth Zoltán, a volt miniszter, Szombathely jelenlegi országgyűlési képviselőjének sajtónyilvános megjelenéseinél azóta is ott van. Ő moderálta például a csokikészítős sajtótájékoztatót is néhány hete. Változatlanul vele kell egyeztetni akkor is, ha valaki interjút készítene, ahogy ő mondja: a Miniszter Úrral.

Horváth Zoltán, mint a ceremónia mester a csokizós sajtótájékoztatón.
BZ

Horváth Zoltán mindeközben nem adta fel újságírói tevékenységét sem: rendszeresen vezeti az önkormányzat tulajdonában lévő Szombathelyi Televízió műsorait. Az sztv.hu-n szereplő adatok szerint Horváth a tévé felelős szerkesztője. Így jelentős – és állítólag erőteljes – beleszólása van a tévé irányvonalába. Bár esősorban továbbra is sport témákban kérdez, 2014 tavaszán, az országgyűlési képviselőválasztás előtt közéleti témákat is vállalt. Az alábbi videóban a 13. perc után saját főnökét, Hende Csabát kérdezi a kórházfelújításokról.

Horváth tehát úgy szervezte Hende kampányát, hogy közben az önkormányzati tulajdonú SZTV alkalmazottja is volt. Ha ez még nem lenne elég, a kampányban végzett – valóban nehéz és embert próbáló – munkáját értékelték is, március 25-én ő lett a Vasi Friss Rádió Kft ügyvezetője. Ez a társaság üzemelteti a Frisss FM néven működő rádióállomást és a Frisss.hu internetes portált is. (Nem tévedés, mindkét márkanevet 3 s-sel írják hivatalosan.) Úgy tudjuk, itt elsősorban a tartalomra koncentrál, de arra nagyon.

(Címlapképünk az M86-os vépi csomópontjának átadóján készült 2013-ban.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra